Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Povratak pobjedničkim navikama na gostovanjima

Autor: Šime Ćurko

13.03.2009. 23:00
Povratak pobjedničkim navikama na gostovanjima

Foto: Filip BRALA



Lakše se diše nakon Novog Zagreba, ali “zagušljivo” bi moglo postati već ovaj vikend. Košarkašice Zadra u 4. kolu A-1 Lige za ostanak večeras (subota, 18) gostuju kod Murse, ekipe koja se dugo mučila u prvom dijelu kada je u 14 kola ostvarila samo četiri pobjede. Zato su Osječanke impresivno počele Ligu za ostanak, iskoristivši tako povoljan raspored budući da su bile domaćini Požegi i Puli, a gošće Novog Zagreba. Sada Mursa ima još jednu domaću utakmicu, ovaj put protiv Zadra kojem ni prvo mjesto s kojeg je krenuo u Ligu za ostanak nije donijelo očekivani povoljniji raspored. Mariju Mazija uzlet Murse nije iznenadio, baš kao ni Antoniju Erslan.
– Nije me iznenadio jer smo znali da je Mursa kvalitetna ekipa. Njihov je problem bio što nisu dobro ušli u sezonu, ali su sada sve posložili i to je sasvim nova ekipa u odnosu na onu koju smo ove sezone pobijedili u obje utakmice – kaže Erslan, povratnica u ekipu nakon što ju je temperatura onemogućila u nastupu protiv Novog Zagreba, ne zdvajajući kolika je težina utakmice u Osijeku.
– Mursa je u usponu, mi smo u malom padu nakon dva poraza u prva dva kola. Protiv Novog Zagreba smo igrali psihološki tešku utakmicu, jer nam pobjeda nije donosila ništa osobito, a poraz nas je mogao dodatno opteretiti u borbi za ostanak. Slažem se da je za nas obrana najvažniji dio, ako dobro zatvorimo protivnika, onda se ne treba bojati ni za realizaciju u napadu.
Zadru bi pobjeda na gostovanju praktički riješila ostanak u ligi.
– Pokazalo se u većini utakmica da smo bolje igrali na gostovnjima gdje smo imali uvjerljivije pobjede od onih na domaćem terenu. Protiv Murse ćemo igrati bez velikog opterećenja, svjesni ipak da moramo pobjeđivati želimo li što prije osigurati ostanak.
Jedna utakmica 4. kola već je odigrana, Agram je kao gost pobijedio Mataš Novi Zagreb 71:44, a u preostale dvije utakmice igraju: Mursa – Zadar (subota, 18), Pula – Požega.


 POKER POBJEDA ZADRANKI


Lijepe su uspomene Zadranki s Drave. Tamo su 10. studenoga 2007. upisale najuvjerljiviju pobjedu u posljednje tri sezone A-1 lige. Zadar je pobijedio Mursu čak s + 69, bilo je 118:49. Te sezona u Jazinama je bila “samo” +2 za Zadar (54:52), a ove sezone Zadranke su slavile prvo u Osijeku 82:69, a potom i u Zadru 80:69. Dakle, četiri posljednje utakmice večerašnjih suparnica, četiri pobjede Zadra.
U studenom 2007. u velikoj pobjedi Zadra nastupile su: Ledenko 4, Perica 19, Vidaković 13, I. Grbas 25, Krstić, Nikpalj 10, Erslan 3, A. Vrsaljko 17, A. Grbas 2, M. Vrsaljko 21, Rogošić 4. Trenerica: Marija Mazija.




 KRSTIĆ OSTALA U ZADRU


Zadranke će u Osijek bez Nine Krstić, koja je na utakmici juniorske ekipe ozlijedila koljeno. Tako je nastavljen trend izostanaka makar jedne igračice u posljednjih nekoliko kola.