Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jusup: Pobjeda kao poticaj

Autor: Andrija Dešpoja

13.03.2010. 23:00
Jusup: Pobjeda kao poticaj

Foto: Zvonko KUCELIN



Konačno jedna večer bez trauma u Krešinom domu. Pobjeda i to prva u domaćoj dvorani otkad je sjeo na klupu Zadra za Danijela Jusupa je značila mnogo kao i za same igrače koji su izgledali nakon utakmice kao da su skinuli dvije tone tereta s leđa.
Shodno tome i konferencija za novinare nakon utakmice je protekla u mirnijim, mnogo primjerenijim tonovima. Jedino je zbunjenost malo donijelo parcijalno dolaženje trenera pred mikrofone. Prvo je stigao domaći trener Jusup koji nije skrivao olakšanje nakon utakmice koja je skoro došla u veliko pitanje nakon tri četvrtine odlične predstave Zadrana.
– Imali smo jednu izuzetno tešku utakmicu. Za nas se na svakom pasu, na svakom šutu osjetila ta težina koja je prrouzročena svim ovim prethodno izgubljenim utakmicama. Međutim uspjeli smo izvući pobjedu i to je najbitnije. U prvom poluvremenu smo odigrali odlično u obrambenom dijelu, no u drugom poluvremenu Budućnost se poboljšala u napadu i na kraju smo po tko zna koji put protivniku dozvolili da se vrati. To sam i igračima nakon utakmice dobro kazao kako se to mora više promijeniti, jer smo cijelu sezonu bili jako loši i nesnalažljivi u tim odlučujućim trenucima. Nadam se da će ova pobjeda napraviti određeni pomak prema naprijed i da će nam biti poticaj da odigramo u sljedećim utakmicama puno bolje nego dosad – kratko je iskazao svoje viđenje stanja na terenu, danijel Jusup i prepustio nadolazećen treneru Budućnosti da i on kaže kako je vidio razvoj događaja. Dejan Radonjić već dugo sjedi na klupi Crnogoraca koji su ove sezone došli do ruba plasmana na Final Four. Zadar ipak nije bio stanica na kojoj su uspjeli donijeti puni plijen.
– Čestitam Zadru na pobjedi kojem uistinu želim puno sreće u vim njegovim natjecanjima. Ušli smo u utakmicu jako loše, nismo mogli pogoditi ništa i to je Zadru dalo samopouzdanja i tu razliku su držali do pred kraj susreta. Imali smo pri kraju dobru priliku za približiti, no nismo imali dovoljno sreće ni spretnosti da to i. Promašili smo nekoliko zicera i jedno bacanje zte smo tako izgubili tu priliku. Ostalo je još dva kola i tu moramo tražiti našu priliku kako bi se domogli tog četvrtog mjesta – kazao je crnogorski trener.