Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dvojica pala s heroinom, jedan sa “speedom”

13.03.2011. 23:00
Dvojica pala s heroinom,  jedan sa “speedom”


Dvojici dilera koji su s 53 grama heroina “pali” kod Islama Latinskog istražni je sudac odredio pritvor. U subotu poslijepodne, na predjelu Bulevara, policajci su uhitili mladića koji je kod sebe imao 100-tinjak grama speeda. Slijedi mu kaznena prijava te privođenje istražnom sucu


Dvojica dilera  kod kojih je pronađeno 53  grama heroina “pala” su u petak poslijepodne, nešto iza 18  sati u Islamu Latinskom, a  svega dan kasnije na području  Bulevara uhitili su još jednog  sa “speedom”.
Prvu dvojicu policajci su  pod sumnjom na zloporabu  droga presreli nakon što su s  autoceste A1 prošli naplatne  kućice te se uputili u pravcu  Islama Latinskog. Riječ je o  54-godišnjem Dušanu Jurjeviću zvanom Jure Frik, starom  policijskom znancu. S njim je  u “fiat bravu” zadarskih registracija bio 31-godišnji N.  B., a nakon što su kod Jure  Frika policajci pronašli heroin, obojica su prepraćena u  policijske prostorije. Nad njima je u subotu poslijepodne  dovršeno kriminalističko istraživanje, a u nedjelju su oko  8.30 sati uz kaznenu prijavu  zbog zloporabe opojnih droga, odnosno preprodaje, privedeni dežurnom istražnom  sucu Županijskog suda u Zadru Borisu Babiću, koji im je  nakon saslušanja odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućnost ponavljanja djela.
U subotu poslijepodne, na  predjelu Bulevara, nedaleko  od trgovačkih centara Interšpar i Merkator, policajci  su uhitili Antonija Šošu kod  kojega su pronašli oko 100  grama speeda. Jednako kao i  Jurjević, i Šoša je stari policijski znanac, a posljednji put  zbog posjeda heroina sudilo  mu se prošle godine zajedno s  Nenadom Radonjom. No, kako je u međuvremenu stupio  novi zakon na snagu, obojica  su bili oslobođeni od kaznene  sankcije. Naime, njima je prije  okončanja sudskog procesa  već bila donesena pravomoćna presuda zbog istog djela na Prekršajnom sudu te su  im naplaćene novčane kazne.  Stoga, pozvavši se na Europsku konvenciju o pravima na  pravično suđenje, sutkinja Dijana Grancarić je u siječnju  prošle godine donijela oslobađajuću presudu koju je nekoliko mjeseci kasnije pravomoćnom odlukom presudio i  Vrhovni sud. Šoša će, kako  smo pred zaključenje ovog  broja doznali, uz kaznenu prijavu danas tijekom dana biti  priveden istražnom sucu.