Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kombinacija klasika i moderne priče

13.03.2011. 23:00
Kombinacija klasika i moderne priče


“Romeo i Julija” ili moderni tinejdžeri – zapravo i jedno i drugo. Zadarski tinejdžeri mogli su u petak u Kazalištu lutaka u Jazinama pogledati sasvim neobičnu kombinaciju klasika i moderne priče. Naime Kazališna udruga “Igrajmo se” odigrala je drugu u nizu predstava u sklopu proslave desete obljetnice postojanja i projekta “Ja znam što je kazalište”. Osim svog naziva s Shakespeareovom tragedijom  predstavi su zajednički i šekspirijanski likovi i glavna okosnica radnje. Moderno je pak bilo sve ostalo. Današnjem vremenu i publici predstavu je adaptirala Matija Šango-Šimurina, voditeljica Kazališne udruge “Igrajmo se” koja je ujedno bila zadužena i za režiju. Za glazbu se pobrinuo Janko Bedić.
Dok je priča o dvoje nesretnih ljubavnika uglavnom svima poznata, ono čime se odlikovala predstava, prikazana u petak u Jazinama, je priča koja je osuvremenjena i približena mladim ljudima danas. Prepreke o neshvaćanju mladih ljudi i njihovih emocija, te problematika mržnje i dalje su tema priče, ali način na koji je prikazana, uz korištenje važnog elementa glazbe, u potpunosti je prilagođen našem vremenu kao i uzrastu za koji je namijenjena.
Predstava je bila namijenjena uzrastu osmog razreda osnovnih škola, te prvoga razreda srednjih škola, a interes publike nije izostao. Glumili su polaznici Udruge “Igrajmo se”, a u glavnim ulogama pojavili su se Lara Mekić kao Julija te Nino Ivanov kao Romeo. Iduću izvedbu mogli bismo vidjeti već na jesen.