Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Čobanković će se kandidirati za visoku dužnost u stranci

13.03.2012. 23:00
Čobanković će se kandidirati za visoku dužnost u stranci


Potpredsjednik HDZ-a Petar Čobanković potvrdio nam je da se ovaj put neće kandidirati za dužnost predsjednika županijskog odbora Vukovarsko-srijemske županije. I dok u stranci ima mišljanja da je Čobanković odustao iz bojazni da bi mogao izgubiti, donedavni ministar poljoprivrede tvrdi da je već ranije donio odluku da se neće kandidirati.
– Bilo je dosta deset godina na čelu županijskog odbora. Podržat ću za to mjesto našeg župana Božu Galića, rekao nam je Čobanković. No, to ne znači da on uopće neće sudjelovati na unutarstranačkim izborima. Natjecat će se, kaže Čobanković, za neku visoku dužnost u vodstvu stranke, ali će tek odlučiti koju. Premda su se u HDZ-ovim kuloarima zadnjih dana pojavile spekulacije da Čobanković mijenja stranu, on to odlučno dementira.
– Podržavam predsjednicu Kosor i tu se neće ništa promijeniti, zaključuje Čobanković, koji je jedan od najvažnijih članova u izbornom timu Jadranke Kosor.
Čobanković kao potpredsjednik stranke po automatizmu je izaslanik HDZ-ovog sabora koji se održava 20. svibnja. I petero predsjedničkih kandidata, Jadranka Kosor, Darko Milinović, Domagoj Milošević, Tomislav Karamarko i Drago Prgomet, također su u startu dobili status izaslanika jer su članovi središnjih stranačkih tijela, predsjedništva ili središnjeg odbora. No, Milan Kujundžić nije u toj poziciji pa je krenuo od svog temeljnog ogranka kako bi postao izaslanik.
– Došao sam na skupštinu temeljnog ogranka u zagrebačkoj Malešnici i s 98 posto glasova izabran sam za izaslanika na skupštini područnog odbora Stenjevec, 22 ožujka. Budući svaki područni odbor izravno bira jednog izaslanika za Sabor ja ću se kandidirati za to mjesto, ali ću se istovremeno kandidirati i za izaslanika za izbornu skupštinu gradskog odbora. Svi bi predsjednički kandidati morali proći ovakav put, to je prava demokracija, rekao nam je Kujundžić koji i dalje vjeruje da se Jadranka Kosor neće kandidirati za predsjednicu jer “na koncu će ipak shvatit će da joj je dosta izbornih poraza”.