Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Najveće zanimanje učenici pokazali za psihologiju

13.03.2012. 23:00
Najveće zanimanje učenici pokazali za psihologiju


Zadarska privatna gimnazija s pravom javnosti ugostila je u ponedjeljak međužupanijsko natjecanje iz filozofije i logike te županijsko natjecanje iz sociologije i psihologije. Na četiri natjecanja koja su se odvijala u dva termina sudjelovalo je sve skupa 43 učenika iz ukupno šest srednjih škola: Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika te zadarskih škola: Gimnazije Jurja Barakovića, Gimnazije Franje Petrića, Klasične gimnazije Ivana Pavla II., Zadarske privatne gimnazije te Medicinske škole Ante Kuzmanića.
Natjecanju iz filozofije pristupilo je sedam učenika iz dvije škole, gimnazija Antuna Vrančića i Franje Petrića, a najbolje rezultate ostvario je Ivan Pavić iz šibenske gimnazije s 64 osvojena boda. Na drugom mjestu je učenica Doris Zorić iz zadarske gimnazije s osvojenih 55 bodova.
Natjecanju iz logike također su pristupili učenici samo ove dvije škole, a od njih sveukupno devet najbolje rezultate sa 159 bodova ostvario je Tomislav Petković iz Gimnazije Franje Petrića dok ga na drugom mjestu sa 156 bodova slijedi školski kolega Mario Šparica.
Najveće zanimanje učenici su pokazali za psihologinju te se iz tog predmeta na županijskom natjecanju takmičio čak 21 učenik. Najbolja s 90 bodova bila je Paula Marinović iz Gimnazije Jurja Barakovića, a na drugom mjestu s 84 boda je njezin kolega iz iste škole Mate Kadija.
Natjecanju iz sociologije pristupilo je šestero učenika, a na prva dva mjesta s malom razlikom u bodovima zasjele su učenice Gimnazije Jurja Barakovića Iva Stipanov s 30 bodova te Margarita Batović s 28 bodova.
Najbolji će svoju sreću okušati na državnom prvenstvu.