Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nova skupština vjerovnika 5. travnja

13.03.2012. 23:00
Nova skupština vjerovnika 5. travnja


Radnici su na sastanku u ponedjeljak jednoglasno odlučili da je ponuda Viktora Lenca najbolja. Radi se o renomiranoj tvrtci s temeljnim kapitalom od 168 milijuna kuna, za razliku od drugih. Prihvaćamo ove nadopune. Ne treba žuriti i naš izbor treba biti kvalitetna tvrtka koja će zaposliti radnike i nastaviti raditi – Mario Košta


Erste & Steiermarkische bank ne prihvaća ni jednu od pristiglih sedam (pre)općenitih ponuda za dobivanje imovine stečajnog dužnika Nauta Lamjane u podkoncesiju i nastavak poslovanja već traže da se one nadopune, rekao je Zvonimir Buterin, predstavnik banke koja je najveći vjerovnik ugljanskog škvera, u nastavku stečajnog postupka jučer na Trgovačkom sudu u Zadru. Prijedlog banke prihvatili su i radnici koji i dalje najboljom ponudom smatraju onu riječkog brodogradilišta Viktora Lenca u većinskom vlasništvu Tankerske plovidbe.
– Predlažemo da svaki ponuditelj dopuni ponudu i navede visine naknadu za podkoncesiju, kao i za korištenje ostalih pokretnina u vlasništvu stečajnog dužnika, iznese poslovni plan koji će poštivati dosadašnje planove Nauta Lamjane, u vidu bankarske garancije da jamstvo za jednogodišnje pokriće navedenih troškova te da pristane na mogućnost jednostranog otkaza podkoncesije od strane Nauta Lamjane uz otkazni rok najdulje do četiri mjeseca, rekao je Buterin.
Uz njegov prijedlog skupština je prihvatila prijedlog predstavnika SSSH Vedrana Uranije da se odredi broj radnika koji će se odmah zaposliti te da se definiraju precizni rokovi i dinamika isplate dugova vjerovnicima. Nadopunjene ponude moraju se dostaviti stečajnom upravitelju za četrnaest dana, a nova skupština vjerovnika na kojoj bi se trebala donijeti odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, koji će biti predložen Vladi RH, zakazana je za 5. travnja.
– Radnici su na sastanku u ponedjeljak jednoglasno odlučili da je ponuda Viktora Lenca najbolja. Radi se o renomiranoj tvrtci s temeljnim kapitalom od 168 milijuna kuna, za razliku od drugih. Prihvaćamo ove nadopune. Ne treba žuriti i naš izbor treba biti kvalitetna tvrtka koja će zaposliti radnike i nastaviti raditi. Predstavnici ministarstva su nam u razgovoru rekli da će Vlada poništiti odluku skupštine vjerovnika, ako njom ne bude zadovoljna i sve vratiti na sud, rekao je predstavnik radnika i sindikalist Mario Košta.


Ponudu dao i Duško Polovina




Uz pet već pristiglih ponuda za dobivanje podkoncesije nekretnina na pomorskom dobru od Nauta Lamjane, otkup imovine škvera i nastavak djelatnosti jučer je stečajni upravitelj Edvin Šimunov objavio još dvije: tvrtke Jota te Duška Polovine i partnera.
Podsjetimo, ranije su svoje ponude poslali Viktor Lenac, ribarske zadruge Omega 3 i Ribarska sloga, Rektor, M – inženjering te Merk & Merk.