Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

“U Kostarici sam se ponovno rodila!”

13.03.2012. 23:00
“U Kostarici sam se ponovno rodila!”


– Na Kostarici sam pobijedila samu sebe. Osim fizičke kondicije, promijenila sam se i karakterno. Naučila sam da postoje puno važnije stvari u životu od onih materijalnih. Preživjela sam tjedne bez cigareta, make-upa, žileta, pa čak i sapuna i toaletnog papira – Ava Karabatić


Da sada mogu, vratila bih se tamo bez puno razmišljanja. To je zaista jedno od mojih najljepših životnih iskustava. Neki događaji vam obilježe život kao što su rođenje, matura, prvo zaljubljivanje… U Kostarici kao da sam se ponovno rodila – puna dojmova, nakon povratka u Zadar iz južnoameričke divljine gdje je sudjelovala u snimanju RTL-ovog reality showa “Survivor”, ispričala je zadarska studentica Ava Karabatić, ne krijući zadovoljstvo što je uspjela savladati teške fizičke napore i odraditi zahtjevne zadatke. Splitska manekenka ističe kako je “srušila” predrasude o sebi da je samo “obična starleta” te dodaje kako je sretna što je upoznala ljude sličnih stavova.
– Stekla sam prijatelje s kojima, vjerujem, da ću ostati u kontaktu cijeli život. Nakon kraćeg druženja i upoznavanja oni su promijenili mišljenje o meni. Rekli su: “Ma kakva starleta?! Ona je Pepeljuga!”, veselo se prisjećala Ava pojašnjavajući kako je prije dva mjeseca na izazovni put krenula s dozom straha, iako je avanturistica i “gine za adrenalin”. Bojala se da neće izdržati fizički napor jer joj ni tjelesni odgoj u školi nikada nije bio specijalnost pa bi, kaže, izvukla neku dvojku, koju bi joj kasnije zbog ostalih petica “navukli” na četvorku. – U Kostarici sam pobijedila sve one kozliće, konope, prepreke, strunjače… zapravo, pobijedila sam samu sebe. Osim fizičke kondicije, promijenila sam se i naučila da postoje puno važnije stvari u životu od onih materijalnih. Preživjela sam tjedne bez cigareta, make-upa, žileta, pa čak i sapuna i toaletnog papira – kaže Ava dodajući da je sretna i ponosna što je dobila priliku predstavljati svoju zemlju u jednom takvom zahtjevnom projektu, ali i što je bila jedina Dalmatinka. Ističe kako joj je boravak u Kostarici vratio izgubljeno samopouzdanje zbog teške i bolne godine koju je proživjela, te sa žaljenjem konstatira kako ništa od toga ne može promijeniti.
– Sa Špirom sam definitivno prekinula i on je sada dio moje prošlosti. No, nažalost, na njega će me još neko vrijeme podsjećati sudski proces. Za sve to mogu reći samo da mi je strašno žao. Međutim, ja sam optimist i vjerujem u pravdu, pa tako i da će sve zajedno sretno završiti – s dozom zabrinutosti priča Ava napominjući kako se nakon povratka iz realityja planira posvetiti ispitima i diplomskom radu. Nakon završetka studija latinskog i talijanskog jezika, planira upisati akademiju dramskih umjetnosti u Beogradu ili Sarajevu te završiti glumu. Ta ideja “rodila” se u Kostarici gdje je otkrila svoj talent, a punu podršku dobila je od svojih novih prijatelja – Sebastiana Fleissa, Vladimira Vuksanovića, Milana Gromilića i Marka Karadžića koje naziva svojim anđelima čuvarima bez kojih teško da bi “dogurala” do kuda jest.