Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kišni ožujak

Autor: Vanja Mirčeta

13.03.2013. 23:00
Kišni ožujak

Foto: PIXSELL



Nakon velike kiše i grmljavine u noći s utorka na srijedu jučer se provjeravala ispravnost kućanskih aparata, raspitivalo o mogućim poplavama, vatrogasnim intervencijama, poteškoćama u prometu i sl., ali i ponovno tražio odgovor kada će konačno otići kišni i hladni dani. Meteorolog Duško Kraljev, pak, najavljuje kako će u ožujku biti još kiše, ali i burnih, hladnijih dana.
– U noći s utorka na srijedu samo u Zadru je pala 31 litra kiše po metru četvornom. Posljednjih dana je uz to još palo oko 12 litara na našem području, dok je južnije od Zadra bilo nešto više kiše. Već sada, do sredine ožujka palo je 50 litara kiše što premašuje godišnji standard za ožujak od oko 60 litara kiše. Ožujak će biti relativno kišan mjesec koji se nadovezao na kišni siječanj i veljaču. Ova dva dana će biti sunčanija uz nešto bure, ali već od nedjelje nas očekuje novi val ciklone te možemo opet očekivati oborine. Bilo bi bolje da kiše ovih dana u ožujku nema jer se ne mogu obavljati poljoprivredni radovi koji su aktualni za ovo razdoblje, istaknuo je Kraljev.
Zapovjednik zadarske Javne vatrogasne postrojbe Željko Šoša istaknuo je kako vatrogasci nisu imali nijednu intervenciju vezanu uz količinu oborina.