Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Petrićevci najbolji u filozofiji i logici, a barakovićevci u sociologiji i psihologiji

Autor: Valentina Mlađen

13.03.2013. 23:00
Petrićevci najbolji u filozofiji i logici, a barakovićevci u sociologiji i psihologiji

Foto: Marin GOSPIĆ



Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno 39 učenika iz zadarskih srednjih škola Gimnazije Franje Petrića, Gimnazije Jurja Barakovića, Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole te škole domaćina – Zadarske privatne gimnazije


U Zadarskoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti održana su županijska natjecanja za srednje škole iz filozofije, logike, psihologije i sociologije. Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno 39 učenika iz zadarskih srednjih škola Gimnazije Franje Petrića, Gimnazije Jurja Barakovića, Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole te škole domaćina – Zadarske privatne gimnazije. Natjecanje iz logike imalo je status međužupanijskog jer su na njemu sudjelovali i učenici iz šibenske Gimnazije Antuna Vrančića.
Na prvom mjestu iz filozofije je učenica Katarina Pera, na drugom Filip Polić, na trećem Antonija Šoletić, učenici zadarske Gimnazije Franje Petrića.
Učenici Gimnazije Franje Petrića i na natjecanju iz logike nadamašili su svoje kolege iz Gimnazije Antuna Vrančića osvojivši tri prva mjesta i to redoslijedom: Roko Lisica, Roko Žaja i Šime Vrsaljako.
Na natjecanju iz sociologije prva tri mjesta osvojili su učenici Gimnazije Jurja Barakovića. Najbolja je bila Lana-Kisa Athys Mraz-Mišurac, a slijede je Tomislav Župan i Josipa Smolić. Brakovićevci su bili najbolji i na natjecanju iz psihologije pa su tako na prva tri mjesta bile učenice Lucija Marcelić, Silvija Marija Franov i Klara Rapan.