Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Modrić odigrao 200. utakmicu za Real Madrid

13.03.2017. 23:00
Modrić odigrao 200. utakmicu za Real Madrid


Luka Modrić, koji je u nedjelju protiv Betisa odigrao svoju 200. utakmicu za Real Madrid, rekao je kako će svaka iduća utakmica biti teška poput finala, no da se nada osvajanju naslova prvaka Španjolske u čemu nije uspio od dolaska u klub 2012. godine.
– Od sada će biti teško pobjeđivati, jer se svi pred kraj sezone žestoko bor za bodove. Bodovi svima trebaju pa će svaka iduća utakmica biti poput finala. To se vidjelo u La Coruni, gdje je Barcelona izgubila bodove, a to se vidjelo i u našem susretu protiv Betisa – rekao je 31-godišnji vezni igrač podno stadiona Santiago Bernabeu.
Barcelona je u nedjelju poražena na gostovanju kod Deportiva s 1:2, dok je Real Madrid s 2:1 pobijedio Betisa. U utakmici igranoj na Santiago Bernabeu sudac je u 22. minuti propustio isključiti vratara Real Madrida Keylora Navasa pri rezultatu 0:0. On je izvan kaznenog prostora srušio srpskog igrača Darka Brašanca koji je išao sam prema golu. Sudac je samo pokazao da se nastavi igra.
– Nikada nisam komentirao suce pa neću niti sada. Svaka osoba može imati mišljenje o čemu želi. Treba ostaviti suce na miru, pustiti ih da rade, nema smisla stalno govoriti o njima, tome nikada nema kraja. Svaka osoba može pogriješiti, no ne mislim da itko to radi namjerno.
Real Madrid ima 62 boda i utakmicu manje, gostovanje u Vigu kod Celte, Barcelona 60, Sevilla 57, Atletico Madrid 52 a Villarreal 48.
– Opet smo prvi na tablici. Ovo su bila tri bitna boda, važnije od svega je da smo pobijedili, jer smo oper lideri lige. Moramo nastaviti svojim putem, a ja se nadam da ćemo na kraju uspjeti osvojiti prvenstvo.
Spremnost
Real je posljednji naslov prvaka Španjolske osvojio u svibnju 2012., a Modrić je u klub stigao tri mjeseca poslije. Od tada je odigrao 200 utakmica u bijelom dresu pa mu je klupski predsjednik Florentino Perez u nedjelju darovao dres s brojem 200. Hrvatski kapetan se u svlačionici fotografirao s njim okružen suigračima.
– Nadam se da ću ih odigrati još toliko, osvojiti puno trofeja i donijeti radost našoj publici. Ponosan sam i sretan što sam dio ovog velikog kluba, ovaj broj odigranih utakmica znači puno.
Zadranin je istaknuo kako se fizički osjeća dobro te da će maksimalno spreman ući u završni dio prvenstva.
– Sigurno ću spreman dočekati finalni dio sezone. Normalno je da mi je nedostajalo malo snage nakon posljednje ozljede aduktora, izgubio sam bio malo ritam, no sada se svakim danom osjećam sve bolje i igram više, a to će mi pomoći da rastem u nogometnom smislu.
Real Madrid nije izgledao uvjerljivo u nedjelju, a ponovno ga je spasio pogotkom glavom branič i kapetan Sergio Ramos. Prilikom svakog kornera publika je jednoglasno zazivala njegovo ime. On je u 81. minuti zatresao mrežu baš kao što je to dva puta učinio prošlog utorka u Napulju u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Napolija.
– Sergio se opet pojavio u ključnom, važnom trenutku, a to što radi je doista nevjerojatno. Sretni smo što ga imamo. Naravno da bismo htjeli lagano pobjeđivati, ali to se ne događa, jer se svi iznimno trude sada. Situacija nije kao na početku prvenstva. Nama karakter sigurno ne nedostaje, jer uvijek nadoknadimo rezultat, uvijek sustignemo prednost protivnika. Nije točno niti da nam nedostaju zalaganje ili igra. Dobri smo, lideri prvenstva smo.
Strpljivost
Upitan što misli o povijesnoj pobjedi rivala Barcelone nad PSG-om od 6:1 u Ligi prvaka te njihovom prvenstvenom porazu rekao je:
– Da, vidio sam obje utakmice. Mi moramo sebe gledati, a ne misliti o drugima.
Nastavio je braniti igru Real Madrida, unatoč komentarima novinara da u posljednje vrijeme europski prvak zabija iz prekida i tako se spašava.
– I sada smo bili dobri na početku, no kada ne zabijemo brzo gol postanemo brzopleti, počne nam se žuriti. No, moramo biti strpljivi, baš kao što smo bili na kraju.
Modrić je debitirao za Kraljevski klub u španjolskom Superkupu protiv Barcelone 28. kolovoza 2012. pod trenerom Joseom Mourinhom. Nakon njega su mu treneri bili Carlo Ancelotti, Rafael Benitez i sada Zinedine Zidane.
– Vjerujem da sam narastao kao igrač i osoba. Ovdje sam svaki dan okružen velikim igračima i trenerima pa me je to učinilo većim i zrelijim na terenu i igri. Zadovoljan sam te ću nastaviti davati sve od sebe.