Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Stupićima s dalekovoda ogradili zemljište

Autor: Suzana Bandić

13.04.2010. 22:00
Stupićima s dalekovoda ogradili zemljište


Krađe građevinskog materijala, bakra, auto-dijelova, prometnih znakova, tabli upozorenja za minski sumnjiva područja pa čak i željeznih dijelova s dalekovoda sve učestalije su na području PU zadarske. Čini se kako je upravo to najtraženija roba u ovo recesijsko vrijeme koja se može ili lako utržiti ili upotrijebiti kao materijal za ograde. Upravo to je s dalekovodnim stupićima učinio vlasnik zemljišne parcele u Smokoviću. Riječ je o četiri željezne šipke kakve se zapravo mogu vidjeti jedino na postrojenjima visokonaponske mreže električne energije, no jučer nismo uspjeli doći do vlasnika koji nam je jedini mogao ispričati priču o porijeklu stupića i kako su oni s vrha elektro-stupova koji sežu i do 20-ak metara u visinu dospjeli na njegovu njivu.
Inače, zadarska policija jučer je zaprimila još jednu dojavu o krađi bakrenih oluka na otoku Viru, predio Lozice. Krađa se dogodila u vremenu od listopada 2009. pa do 12. travnja 2010., a 52-godišnji je vlasnik vikendice policiji prijavio da mu nedostaje 19 metara bakrenih oluka. Materijalna šteta iznosi oko 5.000 kuna, a protiv nepoznatog počinitelja policija će podnijeti kaznenu prijavu.
Ista šteta pričinjena je i Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe gdje je nepoznati počinitelj provalio u skladišni prostor i iz njega odnio oko 130 kilograma bakra i polovne gume. Provala se dogodila u vremenu od 1. do 12. travnja, a nepoznatom počinitelju slijedi kaznena prijava.
A u vremenu od 9. do 12. travnja nepoznati je počinitelj s parkirališnog prostora u vlasništvu Cesta Zadarske županije u Ulici Antuna Mihanovića u Benkovcu iz dva teretna vozila otuđio ukupno oko 120 litara goriva. Materijalna šteta iznosi oko 900 kuna. Slijedi kaznena prijava.