Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zebić ubacuje nove snage

Autor: Šime Ćurko

13.04.2010. 22:00
Zebić ubacuje nove snage

Foto: Vedran SITNICA



Više od toga tko će igrati brine me kakav će biti pristup utakmici jer smo u tom dijelu u Puli u prošlom kolu potpuno zakazali – upozorava Zebić


Bit će to prava miješana juha. Svašta će Dalibor Zebić ubaciti u koprivnički lonac iz kojeg se njegova momčad nada da će na kraju skuhati barem bod. Poraz u Puli odnio je i bodove i igrače, pa će Zebić za današnju utakmicu 25. kola na gostovanju kod Slaven Belupa posegnuti za igračima koji su do sada priliku uglavnom čekali na klupi.
– Bez obzira što će u momčadi biti dosta promjena nemamo bojazni da bi nam to mogao biti problem. Uostalom, dio tih igrača već je neke utakmice rješavao u našu korist i donosio nam preokret u situaciji kad smo bili u podređenom položaju. Više od toga tko će igrati brine me kakav će biti pristup utakmici jer smo u tom dijelu u Puli u prošlom kolu potpuno zakazali – razmišljanja su Dalibora Zebića.
Da ne bismo pisali samo ovi ili oni igrači možemo malo o konkretnim imenima. Dakle, zbog tri žuta kartona nema Suraća i Terkeša, Puljić je zbog ozljede (ključna kost) izgubljen do kraja sezone, Maruna trenira, ali ne zna se koliko je spreman. I najnovije, ozlijedio se Antonio Ježina, vratar.
– Ježina je na treningu u ponedjeljak zaradio distorziju zgloba i osim što neće nastupiti u Koprivnici nismo sigurni hoće li uopće biti spreman za subotu i utakmicu s Interom. Na gol će Gluić koji je ove sezone branio samo jednu utakmicu, ali je pokazao na treninzima da je kvalitetan vratar koji u svakom trenutku može dati svoj doprinos.
Za razliku od nekih ranijih gostovanja, na kojima se Zebić odlučivao za igrače koji su skloniji obrambenim dužnostima, ovaj put, očito silom prilika, obrat.
– Na lijevom boku umjesto Čuljka igrat će Vasilj, a u sredini će iza Santinija, koji će biti jedini napadač, biti Ćurjurić. Dvojba je tko će još biti uz Ćurjurića. To bi mogao biti Mršić, iako nisu nemoguća ni neka druga rješenja. Vasilj će biti na boku jer od njega očekujem više probojnosti prema naprijed. Razmišljao sam i o Mršiću na toj poziciji, no kod njega je problem što ne može kvalitetno odrađivati obrembeni dio.
Zebić se nada da koprivnički motivi u dvoboju sa Zadranima ne bi trebali biti toliko izraženi kao što je to bio slučaj s Puljanima.
– Istra je protiv nas išla na glavu i nismo znali odgovoriti na taj pritisak. Slaven nema toliki imperativ pobjede i u tom dijelu to bi za nas trebala biti lakša utakmica. Ono na što moramo paziti su Slavenovi brzanci u napadu. Ako to riješimo bit će mnogo lakše ostvariti pozitivan rezultat.
Slaven je Zebić nekako uspio povezati s Interom, sljedećim protivnikom momčadi sa Stanova.
– Bez obzira što ćemo za Inter imati više igrača u konkurenciji za prvih 11 utakmica u Koprivnici bit će prilika svim igračima da dobrim nastupom izbore mjesto u momčadi za Zaprešićane. Ostanak još nismo osigurali i Inter će nam biti odlučujuća utakmica.
Vjerojatni sastav: Gluić – Milin, Skočibušić, Glumac – Bilaver, Banović, Jerbić, Vasilj, Mršić, Ćurjurić – Santini. Pričuve: Rogić, Šiklić, Maruna, Čuljak, Piškor, Begonja, Mitrović.


 MILIN KOREKTOR, SKOČIBUŠIĆ STOPER




Zadrani ovog proljeća nisu imali mnogo problema s izostancima, sve do prošlog vikenda. Tako će drugi put u ovoj polusezoni doći do promjene u zadnjoj liniji. Protiv Međimurja u 21. kolu Milin je igrao na mjestu korektora umjesto Skočibušića, a na svim ostalim utakmicama raspored je bio isti, Skočibušić korektor, Glumac i Puljić stoperi. Nakon Puljićeve ozljede na njegovo će mjesto Skočibušić. Milin se tako “vraća doma” odnosno na poziciju zadnjeg čovjeka obrane.