Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nemam pravo na lošu utakmicu

13.04.2011. 22:00
Nemam pravo na lošu utakmicu


Za razliku od nekih drugih igrača nemam kredit koji bi podrazumijevao da neku utakmicu mogu odigrati lošije, a da nakon toga neću odmah na klupu – kaže Ćurjurić


Dvije i pol godine su prošle, ali nije se mnogo toga promijenilo. I dalje je više na klupi nego na terenu, premda je prošle godine osvojio Trofej Zadarskog lista “Hrvoje Ćustić” za najbolje ocijenjenog igrača u sezoni. Ivan Ćurjurić od povratka iz Hajduka u siječnju 2009. godine na Stanovima još traži svojih “pet minuta”.
– O svom statusu u momčadi mogu govoriti na dva načina. Prvi je onaj da trener odlučuje tko će i koliko igrati. To je svugdje tako i na to ni ne mogu imati prigovor. Druga je stvar što nisam zadovoljan svojim statusom, smatram da igram premalo i da sam zaslužio odigrati barem nekoliko utakmica u nizu – naglasio je Ćurjurić koji je ovog proljeća dvaput bio u momčadi u prvih 11, na gostovanju kod Zagreba i u prošlom kolu protiv Osijeka.
– Točno je da sam odigrao loše protiv Osijeka. Međutim, kad znate da imate jednu priliku i da će druga doći tko zna kad, tada se stvori pritisak jer morate odigrati bez greške. A s tim pritiskom nije lako igrati. Da mi se malo više vjeruje bilo bi bolje i Zadru i meni. Za razliku od nekih drugih igrača nemam kredit koji bi podrazumijevao da neku utakmicu mogu odigrati lošije, a da nakon neću odmah na klupu.
Moguć i odlazak
U ovakvoj situaciji odlazak iz Zadra nije nerealna opcija.
– Nije sporno želim li igrati za Zadar. Kada sam se vratio iz Hajduka moja je želja bila, a i danas je, dokazati se u klubu u kojem sam i naučio igrati nogomet. Ipak, meni kao igraču koji ima 21 godinu sjedenje na klupi ne pomaže i zato očekujem da ćemo na kraju sezone sjesti i razgovarati koliko ovakva suradnja ima smisla. Ako to nije moguće u Zadru vjerujem da mogu naći klub u kojem bih više igrao.
Ćurjurić je jesenas bio ozlijeđen (trbušni zid), pa je propustio gotovo cijelu polusezonu. I prije je imao određenih problema s ozljedama koje su ga još više udaljile iz momčadi.
– Ozljede su me usporile, ali vjerujem da i dalje mogu igrati nogomet na kvalitetnoj razini. Zato i ne mogu biti zadovoljan trenutačnom situacijom.
A situacija Zadra u Prvoj HNL nakon 1:1 protiv Osijeka dodatno se pogoršala.
– Postigli smo gol tek što je utakmica počela. Umjesto da nam to bude olakšanje stali smo i kao da smo samo čekali da Osijek izjednači. Nismo imali pravih situacija za gol i možemo biti sretni što na kraju nismo izgubili utakmicu. Osijek je u posljednjih deset minuta imao nekoliko situacija u kojima je mogao postići gol i uzeti sva tri boda.
Ćurjurić se slaže da Zadar nema igru prema naprijed.
– To je činjenica od koje ne treba bježati. Bili smo treći napad lige, a sada ne možemo stvoriti ni šansu. Ne znam zašto je tako. Jednim dijelom to je sigurno posljedica manjka samopouzdanja koje se uvuklo u momčad. Očito podcjenjujemo sami sebe jer naši posljednji rezultati ne mogu biti posljedica manjka kvalitete ili nečeg sličnog. Ove i prošle sezone pokazali smo da imamo kvalitetu za više od pozicije na kojoj smo sada.
Napadački u Šibeniku
Za subotnju (16 sati) utakmicu 25. kola u Šibeniku Ćurjurić ima samo jedan recept.
– Ne smijemo igrati povučeno, nego od početka krenuti na pobjedu. Na gostovanjima previše razmišljamo samo o tome kako ne izgubiti utakmicu, parkiramo ne jedan nego tri autobusa u šesnaesterac i onda strpimo da ne primimo gol. U Šibeniku ne bi smjelo biti tako, treba krenuti napadački i pokazati da smo došli po sva tri boda. Uostalom, oni su tako odigrali na Stanovima prošle jeseni i na kraju pobijedili 4:1.
Šibenik ima šaroliku sezonu, a trenutačno su na ljestvici bod iza Zadra.
– Najviše bi nam problema mogli zadati Mehmed Alispahić i Antonio Jakoliš. Iako Šibenik ima mladu momčad, koja je ostala bez dosta igrača od lani, pokazali su da mogu pobijediti svakoga. Ne smijemo ih podcijeniti, ali moramo i malo više vjerovati u naše sposobnosti.
I konačno zabiti gol na gostovanju.
– Ne samo zabiti gol nego i pobijediti.


Ćurjurićeva sezona




Utakmica: 16
Cijela utakmica: –
Minuta: 435
Žuti kartoni: 2
Golovi: 1


Spašavanje bez Terkeša


Odlazak Želimira Terkeša sve više dolazi do izražaja, Zadar teško postiže golove, a od napadača u momčadi je samo Ivan Santini.
– Terkeš nam nedostaje u svakom smislu i njegovim odlaskom u Kinu smo previše izgubili. Osim toga, Terkeš je igrač koji je u Zadru bio sedam godina i u tom vremenu bio je naš glavni napadač. Nije uvijek zabijao, ali je odrađivao veliki dio posla za momčad. Nedostaje mi kao suigrač i prijatelj i nadam se samo da ćemo ovu sezonu i bez njega nekako uspjeti izvući – kaže Ćurjurić.


Lokica: Bez nepoznanica


Na službenoj internet stranici Šibenika Vjekoslav Lokica, trener prvoligaša sa Šubićevca, iznio je svoja očekivanja za subotnju utakmicu.
– Mislim da Zadar neće u Šibenik doći 100 posto otvorenog garda, sigurno će više biti okrenut obrani nego napadu, što ne znači da neće napadati. Imaju dva kvalitetna igrača prema naprijed, zadnja linija je iskusna, sredina mlada i poletna. Ne znamo hoće li igrati Surać, pretpostavljam da hoće, a on bi trebao biti spona između prednje i zadnje linije. Nema tu nepoznanica, Zadar zna sve o nama isto kao što mi znamo sve o Zadru – izjavio je Lokica.


Tornado za Šibenik


Udruga navijača Tornado organizira put u Šibenik na utakmicu  Prve HNL između Šibenika i Zadra.  Prijave su u prostorijama Tornada  četvrtak/petak od 20 do 21 sat.