Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kiša nije otjerala uskrsne goste

13.04.2012. 22:00
Kiša nije otjerala uskrsne goste


Vremenske prilike baš i ne mogu utjecati na broj gostiju u našem hotelu jer nas uglavnom posjećuju grupe koje su dogovorene puno ranije. Jedino što je kiša možda smanjila broj individulanih, last minute gostiju. No sve u svemu, mi smo ostvarenim rezultatima veoma zadovoljni, rekao je direktor hotela “Kolovare” Hrvoje Šestan


Otvaranje turističke predsezone i zbrajanje prvih rezultata uvijek je vezano uz uskrsne blagdane. Kako se po jutru dan poznaje tako i hotelijeri u većini slučejeva prema rezultatima ostavrenima za uskrsne blagdane mogu predvidjeti i kakva će biti glavna turistička sezona.
Zadarski hotelijeri s kojima smo razgovarali i uoči Uskrsa, u očekivanjima za uskrsni vikend bili su optimistični. Ipak, optimistične najave povezivali su i sa željama da vrijeme za Uskrs bude lijepo i sunčano.
Budući da nas ove godine meteorološke prilike za blagdane nisu počastile sunčanim i toplim danima, zanimalo nas je kako su na broj gostiju koji su Uskrs odlučili provesti u Zadru utjecali kiša i razmjerno niske temperature.
U Piniji odsjelo 250 gostiju
– Vremenske prilike baš i ne mogu utjecati na broj gostiju u našem hotelu jer nas uglavnom posjećuju grupe koje su dogovorene puno ranije. Jedino što je kiša možda smanjila broj individulanih, last minute gostiju. No sve u svemu, mi smo ostvarenim rezultatima veoma zadovoljni. Sve je prošlo u skladu s očekivanjima, a rezultati su na razini lanjskog Uskrsa, rekao je direktor hotela Kolovare Hrvoje Šestan.
On nas informira da je za Uskrs u ovom hotelu odsjelo najviše Talijana. Bilo je, kako je kazao, i Španjolaca u prolazu, a znatan je i broj Nijemaca koji u hotelu ostaju i tjedan nakon Uskrsa.
Kiša nije otjerala ni goste hotela “Pinija” u Petrčanima. Kako nas je izvijestila Branka Martinec, direktorica marketinga u hotelu Pinija, u ovom je hotelu protekli vikend odsjelo oko 250 gostiju. Upravo onoliko koliko je i bilo očekivano.
– Uskrs je protekao sukladno našim planovima. Zadovoljni smo i mi i naši gosti. Nitko nam se nije žalio zbog lošeg vremena jer u našem hotelu ima puno sadržaja koje su gosti, vjerojatno i zbog kišnog vremena, ovaj put maksimalno koristili. Tu su, dakle, unutarnji bazen, fitness centar, solarij, masaža, biljar, stolni tenis i slično. Također moram istaknuti jednu novost, a to je show cooking. Naime, u našem potpuno obnovnljenom restoranu kuhari od ove sezone kuhaju pred gostima koji razgovarajući s njima iznose svoje želje i sugestije oko izbora i načina pripremanja namirnica, a također postavljaju i pitanja. Sa show cookingom smo započeli 31. ožujka kada smo otvorili novouređeni restoran, a ova se novina pokazala kao pun pogodak, kazuje Martinec.
Ona nas informira da su uoči uskrsnih blagdana za goste otvoreni B i C krila hotela, a krilo A bit će otvoreno uoči 1. svibnja.
“Bastion” dupkom pun
– Uobičajena je praksa da se uoči Uskrsa otvore krila B i C, a krilo A u svibnju. Broj gostiju je bio na razini prošlog Uskrsa, a slična je i njihova nacionalna struktura. Najviše je dakle bilo Nijemaca, koje po brojnosti slijede Hrvati i Slovenci, rekla je Martinec.
Mladenka Štura, direktorica hotela “Bastion”, pohvalila se, pak, 100-postotnom popunjenošću.
– Ove godine smo već u drugoj polovini ožujka imali 15 posto bolju popunjenost hotela nego u isto vrijeme lani. Mislim da je to najviše povezano s ranijim uvođenjem niskotarifnih letova. Odličan je bio i prvi tjedan u travnju, da bismo tijekom uskrsnih blagdana bili skroz popunjeni, navodi Štura koja nam otkriva da su gosti “Bastiona” većinu vremena provodili u hotelu. I to stoga što su djelatnici hotela pripremili odlične wellness pakete, Spa relax zone, a tu su i cardio-fitness, trake za trčanje, bicikli, opuštajuće masaže…
Goste je u hotel mamila i lijepo osmišljena ponuda autohtonih jela.
– Što se nacionalne strukture tiče najviše je bilo Nijemaca i Slovenaca te nešto Francuza. Domaćih gostiju nije bilo, rekla je Štura te otkrila da je booking za 1. svibnja kao i za glavnu turističku sezonu odličan.
– Ostaje nam sada da sve odradimo kako treba pa da i goste koji će nam tek doći privučemo da nam se vrate.
Da bi slika o popunjenosti zadarskih hotela za uskrsne blagdane bila potpuna, nedostaju još podaci Falkensteiner Hotela Zadar koji imaju najveće smještajne kapacitete. Iako smo ovoj hotelskoj kući upit poslali još prije tri dana, u Falkensteineru, izgleda, nisu bili zainteresirani da informacije o popunjenosti svojih hotela za Uskrs podijele sa zadarskom javnosti.