Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nastavak puta ka ostanku u ligi

13.04.2012. 22:00
Nastavak puta ka ostanku u ligi


Slijedi nam u nedjelju nova izrazito teška utakmica protiv momčadi koja je po meni najkvalitetnija u cijeloj Ligi za ostanak – kazao je Selin


Novi koračić ka ostanku u ligi košarkaši Sonik-Puntamike mogu ostvariti u nedjelju kada im u goste stižu Križevci. Bit će to sve samo ne lagan zadatak za momčad kojom od prošlog kola kormilari mladi strateg Marko Selin. Led je probijen visokom pobjedom nad Alkarom te valja protiv Križevčana preslikati igru i želju iz te utakmice. Sve je to lakše reći nego odraditi, jer oko Jazina i dalje kruži permanentna opasnost zvana A-2 liga te je uz protivnika problem sveprisutni pritisak koji je neizbježan u situaciji čupanja za goli prvoligaški život. Između svih tih nevolja ipak izvire optimizam te vjera da će nakon nedjelje situacija na ljestvici biti dalje u uzlaznoj putanji, prema sigurnoj zoni iza VROS Darde i Dubrovnika koji rame uz rame sa zelenima traže put ka spasu.
– Slijedi nam u nedjelju nova izrazito teška utakmica protiv momčadi koja je po meni najkvalitetnija u cijeloj Ligi za ostanak. K tome još su Križevci u odličnoj formi sa četiri pobjede u posljednjih pet utakmica što je dovoljno da zaključimo kako nas neće sigurno sreća pomaziti pa da kao protiv Alkara sve probleme riješimo na otvaranju utakmice.
U svim dosadašnjim srazovima s Križevčanima najveći problem vam je stvarala njihova centarska linija Grgat-Buva. Imate li nešto specijalno pripremljeno za taj dio igre gostiju?
– Svjesni smo da su gosti izrazito opasni pod košem. Posebno Grgat koji visinom, masom, ali i iskustvom dominira naspram ostalih. Imamo neka rješenja što iziskuje rizik puštanja drugih njihovih igrača poput Gligore i Zrnića koji mogu pogoditi izvana tako da ćemo se odlučiti prije utakmice koju varijantu upotrijebiti. Pored njihovih centara brinu i njihovi odlični vanjski igrači poput Glavinića i Žitka tako da ćemo morati biti na visokoj razini obrane ako mislimo neporaženi završiti utakmicu. Uspijemo li preslikati našu izvedbu od utorka protiv Alkara onda smo bliži pobjedi, a nemam razloga sumnjati da će tako i biti. Igrači pokazuju veliku želju pogotovo nakon pobjede nad Sinjanima i nakon te utakmice povratili smo veliku količinu izgubljenog samopouzdanja u prethodnim porazima.
Dobra vijest je da ste kompletni, a i da je zadarska publika počela shvaćati važnost utakmica koje praktični odlučuju o vašem prvoligaškom statusu.
– Imamo dobru situaciju po pitanju spremnosti igrača. Svi osim Drezge koji je nabio prst na lijevoj ruci su potpuno spremni, a sigurno veseli da su ljudi prepoznali situaciju u kojoj se nalazimo te da su protiv Alkara došli u malo većem broju nego prije. Bilo bi dobro kada bi dvorana bila još punija, jer nam je svaka vrsta podrške potrebna u ovoj teškoj borbi za ostanak. Upravo u Jazinama imamo šansu do kraja Lige potvrditi nastup u A-1 ligi dogodine, jer praktički ovisimo samo o našim rezultatima. Stoga je svaki gledatelj više u dvorani itekako poželjan – zaključio je Selin.


Liga za ostanak




Raspored 6. kola: Sonik-Puntamika – Križevci (nedjelja, 19), Dubrovnik – Alkar, VROS Darda – Kvarner 2010.