Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zabijali su se golovi, skakalo se u dalj i trčalo

13.04.2016. 22:00
Zabijali su se golovi, skakalo se u dalj i trčalo


Projekt su došli podržati Pino Giergia, Ivan Sunara, Ferdo Milin, Stipe Žunić, ali i prvi državni prvaci koje je dobila ova škola, vaterpolisti Toni Grozdanić i Ivan Vrbnjak. Došao je i Pero Perić, školski državni prvak u košarci
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje jučer je po drugi puta bila domaćin zajedničkog projekta Podravke i Sportskih novosti osmišljenog radi poticanja školskog sporta i zdravog i sretnog odrastanja, pod nazivom „Lino višebojac”.
Čaroliju Lina višebojca, koja je osvojila srca više od 200 tisuća osnovaca u Hrvatskoj, učenici ove zadarske škole prihvatili su zdušno, navijanjem, pjesmom i plesom, pa je tako jučer od 12 sati u ŠRC Mocire bilo uistinu vatreno.
U natjecateljskom dijelu sudjelovala su 24 učenika, a još toliko sudjelovalo ih je i u revijalnom dijelu. Ostatak škole spremno je navijao na tribinama. Zabijali su se golovi, skakalo u dalj i trčalo.
Nije nedostajalo i ni zabavnog programa koji je uključivao glazbene i scenske izvedbe te literarne radove. Svoj „Svijet po mom” pročitao je Marin Jurišić, učenik 6.e razreda, pod mentorstvom Monike Pestić.
 Pod vodstvom učiteljice Gordane Šarić „Fire under my feet” otpjevale su učenice 5.e razreda Marija Božulić i Aurora Kovačević. Nastupila je i Stella Patrk, učenica 1.c razreda i pobjednica međunarodnog natjecanja u ritmičkoj gimnastici, koje se ove godine održalo u Sarajevu. Stella je nastupila uz plesnu pratnju učenice istog razreda, Doris Cortesi. Publika na tribinama imala je prilike poslušati i glas Benja festa, ‘najpopularnijeg dječjeg festivala u gradu’, Mateu Rogić, učenicu 7.c razreda.
Ova zadarska škola bila je domaćin prve sezone Lino višebojca prije 10 godina. Učenici koji su tada pokazali svoje sportske talente i kreativnost na polju kulture i umjetnosti već su napustili svoje školske klupe, ali priča o nezaboravnom događanju i dalje je prisutna.
Kao gosti, ovom događanju odazvali su se i vaterpolisti Toni Grozdanić i Ivan Vrbnjak, inače prvi državni prvaci koje je dobila ova škola. U Mocire je došao i Pero Perić, školski državni prvak u košarci, a s djecom su se družili i legendarni košarkaš Giuseppe Pino Đerđa, koji je između ostalog osvojio dva svjetska srebra, potom osvajač olimpijske bronce u košarci Ivan Sunara, izbornik U-19 nogometne reprezentacije Ferdo Milin, s kojim su se mladi hrvatski nogometaši plasirali na Europsko prvenstvo, Zdenko Mičić predsjednik KK Puntamika i najbolji hrvatski bacač kugle Stipe Žunić, koji se plasirao na XXXI. Olimpijske igre u Rio de Janeiro, koje će se održati ovog ljeta.
Uz tako iskusne sportske goste višebojcima je bilo lakše osvajati bodove u nogometnim i rukometnim penalima, gađati košarkaške obruče, potezati užeta, trčati, skakati… Pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji odlaze na državno finale, koje će se održati u Koprivnici.