Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Brkić: Mora biti mjesta i za one koji nemaju iskaznicu HDZ-a

13.04.2017. 22:00
Brkić: Mora biti mjesta i za one koji nemaju iskaznicu HDZ-a


Akcija mladih i nezavisnih Općine Sukošan i Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati na lokalne izbore za Općinsko vijeće u Sukošanu izlaze sa zajedničkom listom i kandidatom za načelnika Općine Sukošan Pericom Brkićem.
Koalicijski sporazum temeljen na zajedničkom cilju – zaustavljanje iseljavanja mještana svih dobnih skupina, a posebice mladih te ulazak u drugi krug izbora za općinskog načelnika, potpisali su u srijedu.
– Ovu općinu treba promijeniti na način da Sukošan postane općina jednakih mogućnosti, a ne općina u kojoj se može uspjeti jedino ako imate člansku iskaznicu vladajuće stranke, poručio je kandidat koalicije AM-HNS za načelnika Sukošana, napominjući kako je izuzetno bitno da se i mjesni odbori “pokrenu” te da članovi započnu izvršavati svoje obveze, odnosno ono za što su i izabrani.
“Nekontrolirano upravljanje”
– Trenutna je funkcija mjesnih odbora minorizirana jer nemaju interesa, niti ideja kako sudjelovati u provođenju istog već su samo odabrani da budu “tu”, kaže Brkić, bivši sportaš koji polazeći od vlastitog iskustva ističe značaj ulaganja u sport.
– Ulaganje u sport je ulaganje u mlade ljude. Sport kao oblik rekreacije je jedan od ključnih čimbenika socijalizacije i odgoja mladih. Općina Sukošan ima zaista puno talentiranih sportaša u koje treba više ulagati te ih poticati na još veće izražavanje njihovih talenata, kaže Brkić. Osvrnuo se i na aktualnu sukošansku vlast i njihov rad, koji je nazvao nekontroliranim.
– Sukošanom se upravlja nekontrolirano punih 25 godina, odnosno otkako i koliko je na vlasti HDZ. Želim izraditi novu strategiju razvoja cijele općine Sukošan, a ukoliko dobijem povjerenje birača, provest ću ju i u djelo, poručio je Brkić najavljujući skoro predstavljanje cijelog programa.
Nove ideje
Mario Ikić, predsjednik HNS-ove općinske organizacije, istaknuo je kako je veliki optimist glede uspjeha koalicije AM-HNS na izborima za Općinsko vijeće i načelnika u Sukošanu, a za načelničkog kandidata Pericu Brkića kazao je kako vjeruje da će ući u drugi krug i na koncu pobijediti.
– Svjedoci smo kako općinska vlast godinama nije bila sposobna mladima riješiti infrastrukturu i pristupne puteve, a od prodaje općinskog zemljišta su zaradili milijune. Izmjenom i dopunom prostorno-planske dokumentacije i novim modelima izgradnje, takvi problemi bi se u budućnosti rješavali brže, bolje i učinkovitije, poručio je Ikić, a Brkić je dodao kako će se program ove koalicije bazirati na strateškim ciljevima počevši od socijalne politike, preko ravnomjernog gospodarskog razvoja do zalaganja za svakog mještana.
– Ovo je koalicija koja nudi nove ideje i bolju budućnost cijele općine, te se iskreno nadam da će naši mještani to i prepoznati, kazao je Brkić.