Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Frane Vučetić načelniku Kapoviću poručio da su mu odbrojani politički dani

13.04.2017. 22:00
Frane Vučetić načelniku Kapoviću poručio da su mu odbrojani politički dani


Počelo je prijetnjama istražnim organima, inspekcijama i sudovima, da bi pred kraj, sjednica Općinskog vijeća Vira u srijedu popodne, na trenutke imala revijalni ton. Tako se može opisati posljednja, 26. sjednica Općinskog vijeća Vira u ovom sazivu. Predsjednik OV-a Miroslav Glavan na trenutke je morao upozoravati vijećnike na ozbiljnost.
– Zašto mi nismo sudjelovali u prezentaciji otoka Vira u Zagrebu, Osijeku i Rijeci na koju su išli članovi načelnikove obitelji i tko je taj tko po mjestu širi objede u moje ime da će općinski djelatnici dobiti otkaz ako ne glasuju za načelnika, pitao je Igor Vučetić.
Njegov prezimenjak Frane osvrnuo se na neažurno dostavljanje materijala za Općinsko vijeće, ali je usput i on dotaknuo Kapovića tvrdnjom da su mu odbrojani politički dani, ali da mu počinju suđenja. Mladen Šimundić je upitao zašto virski most nije osvijetljen, te zašto su ulice u kojima živi pet ljudi, osvijetljene prije od onih u kojima živi znatno veći broj ljudi te zašto oni koji imaju kuće površine 500 m2 plaćaju odvoz smeća isto kao da imaju malu garažu.
Načelnik Kristijan Kapović je rekao kako je materijale za sjednicu moguće dostaviti i na samoj sjednici OV-a.
– Trenutačno se postavlja više od 500 stupova javne rasvjete i to tamo gdje je otkupljeno zemljište od vlasnika. Za nešto manje od mjesec dana postavit ćemo rasvjetu i na drugoj strani. Što se tiče prijava, ova država, zahvaljujući vašoj revnosti, ipak postupa. Stalno smo izloženi nadzoru, a nedavno je i Ministarstvo uprave donijelo zaključak da je Općina u pravu. Pa ne možete kokošariti dokumentacijom koja vam ne pripada rekao je načelnik Kapović.
Onda je “teškom artiljerijom” udario Frane Vučetić optuživši načelnika da je račun za proslavu rođendana svog sina, ispostavio direktoru Turističke zajednice Općine Vir. Kad ovaj nije htio platiti, kazivao je Vučetić, odmah je dobio otkaz.
– Jasno je da si zanimljiv istražnim organima kad mjesečno plaćaš kredit od 17-18 tisuća eura. Gradski proračun se osušio, a ti na drugoj strani gradiš apartmane, nastavio je s prozivkama Vučetić.
– Ja sumnjam da ti voliš muške, jer stalno gledaš kad je moj rođendan. Ma kako je moguće da ja organiziram javni skup s 300 ljudi, vatromet i da za to nemam račun? Ja imam iz čega to platiti, a što se tiče prijava, samo Državno odvjetništvo je odbacilo četiri petine navoda koje je pripremila bivša državna odvjetnica Branka Rukavina, rekao je Kapović.