Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prvi letovi “Krila Oluje” u novoj postavi

13.04.2017. 22:00
Prvi letovi “Krila Oluje” u novoj postavi


Pod vodstvom novog vođe, natporučnika Darka Belančića, jučer je akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) „Krila Oluje” izvela u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku prvo uvježbavanje programa za sezonu 2017. u novoj postavi.
Nova postava „Krila Oluje” nastupat će u sastavu, vođa natporučnik Darko Belančić, prvi lijevi pratitelj satnik Ivan Anđić, prvi desni pratitelj natporučnik Goran Grgić, repni pratitelj je bojnik Zvonimir Mravunac, dok su vanjski lijevi i desni pratitelji natporučnici Denis Živaljić i Ivan Rendulić.
– Zadnjih dana uvježbavao sam elemente s prvim desnim i lijevim pratiteljem, a ovo je bio prvi let u punoj formaciji sa svim pilotima „Krila Oluje”.  Želimo spremni dočekati prezentaciju programa i naravno naše prve nastupe u novim ulogama, rekao je natporučnik Belančić.
Do službene prezentacije Programa za 2017., koja se očekuje krajem ovoga mjeseca, „Krila Oluje” nastavljaju s uvježbavanjima. Prema nekim najavama gosti bi trebali biti piloti britanskog RAF-a i njihove akro grupe Red Arrows