Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ivan Vrdoljak se u Zadru pohvalio kako je HNS spasio Hrvatsku

14.04.2018. 13:30
Ivan Vrdoljak se u Zadru pohvalio kako je HNS spasio Hrvatsku


U prostorijama HNS-a u Zadru danas je održana konferencija za medije Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata na kojoj se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji u Zadarskoj županiji i Hrvatskoj.
Javnosti su se na konferenciji obratili predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a Zadarske županije Milan Stojanov i predsjednik HNS-a Podružnice Zadar Kristijan Kovačević. HNS je krenuo u obilazak svojih organizacija kako bi definirali što su napravili u posljednjih 9 mjeseci u Vladi RH, te koji su još izazovi pred njima.
Vrdoljak je prokomentirao da se odluka o ulasku HNS-a u Vladu RH, u posljednjih 9 mjeseci, pokazala kao odlična i odgovorna.
– Da nismo tada kad je trebalo preuzeli odgovornost i donijeli tešku, ali za Hrvatsku sigurnu odluku, danas bi imali stečaj Agrokora, gubitak 30-ak tisuća radnih mjesta, ne bi imali oko 600 milijuna eura za poljoprivrednike, došlo bi do kolapsa opskrbe za vrijeme prošle turističke sezone, kurikularna reforma i reforma obrazovanja bila bi zaustavljena, ili još gore, vođena od strane HRAST-a, Željke i Markić i sličnih, kazao je.
Osvrnuo se i na reformu obrazovanja kazavši kako je učinila nevjerojatnu stvar u proteklih 9 mjeseci.
-Ujedinila je radikalnu desnicu i salonsku ljevicu koje su počele govoriti istu stvar: Stanite s njom, odgodite reformu. A kada se njih dvije protive onome što radimo, znamo da radimo ispravno. Mi ne odstupamo od onoga što smo obećali našoj djeci i građanima!, poručio je Vrdoljak.
Vrdoljak je najavio i kako od jeseni u svakoj školi u Zadarskoj županiji i gradu Zadru informatika postaje obavezan predmet! U školi Vice Vlatkovića kreće i u OŠ u Benkovcu kreće eksperimentalna primjena novog kurikuluma. Djeca, nastavnici i učitelji dobivaju tablete, škole dobivaju svu potrebnu opremu (od pametnih ploča nadalje). Od ukupno 72 škole koje su u eksperimentalnoj primjeni, i Zadarksa županija se tako uključuje pozitivnim primjerima.
Nakon 9 mjeseci novih političkih okolnosti i koalicije koja do sada nije postojala (liberala i demokršćana), Vrdoljak je najavio kako je HNS u fazi modernizacije i stabilizacije, i političkog i vrijednosnog sustava.
-Novo vrijeme donosi politiku suradnje, kompromisa i rezultata, a cilj je – bolja Hrvatska koja omogućuje bolji život građanima. Nova politika HNS-a je u posljednjih 9 mjeseci donijela rast BDP-a, izvoza i industrije, stabilizaciju Agrokora, reformu obrazovanja. A čeka nas još izazova u naredne 2 i pol godine (rast BDPa-a, smanjivanje javnog duga, kontrola deficita), kazao je.
Ovo nije kraj primjene eksperimentalnog kurikuluma u Zadru, dodao je. HNS će sa Zadrom i Zadarskom županijom dogovoriti koje još škole mogu ući, za sada dijelom, a u konačnici i u punu primjenu novog kurikuluma, zaključio je Vrdoljak.
Stojanov se osvrnuo na posljednju Županijsku skupštinu i temu luke Gaženice. Rekao je kako će HNS podržati projekt Gaženice jer taj pojekt može samo pokrenti zadarsko gospodarstvo i županiju te građanima donijeti bolju budućnost.