Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nakon godinu dana odigrao cijelu utakmicu

Autor: Šime Ćurko

13.05.2009. 22:00
Nakon godinu dana odigrao cijelu utakmicu

Foto: Vedran SITNICA



Ulazak u momčad protiv Cibalije me iznanadio, kad mi je Dalibor Zebić rekao da ću biti u momčadi nisam znao što me čeka jer toliko dugo bez prave utakmice nikome nije lako – kaže Rašo


U prvih 11 u dvoboju s Vinkovčanima mjesto je pomalo neočekivano našao i Marko Rašo. Neočekivano jer još od 2. kola i utakmice sa Slaven Belopom (1:2) u Koprivnici nije počeo utakmice od prve minute.
– Godinu dana nisam odigrao svih 90 minuta, posljednji put cijelu sam utakmicu na terenu bio prošle sezone dok sam nastupao za juniore. Ulazak u momčad protiv Cibalije me iznenadio, kad mi je Dalibor Zebić rekao da ću biti u momčadi nisam znao što me čeka jer toliko dugo bez prave utakmice nikome nije lako – objasnit će Rašo. Mladi veznjak koji je s Dragonom Županom zaigrao kao središnji vezni, svjesan je da nije najbolje ušao u utakmicu.
– Bilo je mojih pogrešaka u nekoliko navrata, dogodilo mi se i da sam se malo zaigrao pa bih nakon toga lako izgubio loptu. Stalno sam razmišljao o tome hoću li moći izdržati cijelu utakmicu. Ne zbog nedostatka snage već sam se pitao kakave su moje stvarne mogućnosti. Budući da me dugo nije bilo nisam bio siguran što i koliko mogu. Nisam imao tremu, ali sam osjećao lagani pritisak. Osim toga neke stvari koje su prolazile dok sam igrao u juniorima više ne prolaze.
Rašo je postigao gol za 2:1, malo nakon toga Šaranović je zabio za 3:1 i Zadar je mogao odahnuti.
– Šaranović mi je dodao loptu za pogodak. Nisam puno razmišljao kako pucati jer kad sam vidio da vratar Burcsa ide prema meni odlučio sam opaliti visoko da bih ga mogao prebaciti. Malo je nedostajalo da udarac bude i previsok. Na sreću nije i kad sam zabio gol bilo mi je do kraja utakmice puno laške. Ne znam što mi se bolje moglo dogoditi od toga da u mojoj povratničkoj utakmici Zadar pobijedili nakon pet kola, a uz to postignem pogodak.
Možda još jedan gol jer je u 84. minuti Rašo promašio čistu situaciju za 4:1.
– Tada sam stvarno pucao malo previsoko. Trebalo je smo loptu gurnuti pored Burcse, a ja sam promašio cijeli gol. Malo sam se prepao reakcije vratara, pa sam bio brzoplet. Neke stvari ipak dolaze s iskustvom kojeg ja nemam.
S tri boda iz dvoboja s Vinkovčanima Zadar je gotovo osigurao ostanak.
– Croatia je ovo proljeće osvojila dva boda, pa neće valjda u tri utakmice osvojiti sedam bodova, a da mi pri tom ne uzmemo ni bod. Iako nikad nije gotovo, realno je reći da smo milimetar od ostanka u ligi.
Ipak, ta činjenica ne daje previše razloga za zadovoljstvo.
– Nakon ovakve sezone jedino što smo mogli napraviti je izboriti poziciju koja nam garantira ostanak u ligi. Sada kada smo sasvim blizu tome želimo preskočiti Inter na ljestvici i završiti sezonu na desetom mjestu. Imamo dovoljno snage i kvalitete za taj rezultat. Nije to veliki doseg, ali je naš trenutačni makasimum.


 NADA U BOLJE SUTRA




Očekivalo se da bi mladi igrači ove sezone u Zadru trebali imati više prostora. No, to se nije dogodilo, sezona prolazi, a Zadar u mladim snagama nije pronašao oslonac za sezone koje dolaze.
– Vjerovao sam se da ću igrati više, ali bilo je puno okolnosti koje mladim igračima nisu išle u korist. Rezultat od početka nije bio na našoj strani, a kad je gusto logično je opredijeliti se za starije. Nema smisla više gledati unatrag, ono što je prošlo ne može se popraviti i mogu se samo nadati da ću makar u ove tri utakmice ponovno dobiti određenu minutažu. Kako bilo, očekujem da će i za klub i za mene sljedeća sezona biti bolja – kaže Rašo.