Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Opatijci prvi gosti na otvaranju bazena

Autor:

13.05.2009. 22:00
Opatijci prvi gosti na otvaranju bazena

Foto: Filip BRALA



Pozivamo sve naše prijatelje i sugrađane da dođu na utakmicu s Opatijom – poručio je Goran Jovančević


Uvertira pred svečano otvaranje zatvorenog bazenskog plivališta u Športskom centru Višnjik bila je konferencija za medije kojom su vaterpolisti Zadra 1952 najavili odigravanje prve službene utakmice uopće na novootvorenom kompleksu. Radi se o susretu Prve B vaterpolske lige između Zadra 1952 i Opatije koja je zakazana za subotu s početkom u 17 sati. Konferencija je održana u samom bazenskom kompleksu, a predvodili su je Dino Bailo, direktor Športskog centra Višnjik, Goran Jovančević, trener vaterpolista Zadra 1952 i Borut Gatara, kapetan momčadi.
– Nakon godinu dana od završetka dvorane uspjeli smo završiti i ovaj objekt koji će zasigurno svojom kvalitetom zadovoljiti sve buduće potrebe svih djelatnika zadarskih vodenih sportova, rekreativaca i građanstva. Trenutačno su svi oni kojima je bazen bio najpotrebniji, znači vaterpolisti, plivači i skakači u vodu, dobili pravo korištenja kopmpleksa i prije otvaranja kako bi odradili tu fazu prilagodbe na nove uvjete koje su toliko čekali. Prvi službeni sportski događaj održat će se u subotu s početkom u 17 sati kada će vaterpolisti Zadra i Opatije odigrati prvenstvenu utakmicu. Ulaz na bazen će biti besplatan i nadamo se da će to privući na tribine veliki broj zainteresiranih- kazao je u uvodu Bailo.
Zadovoljstvo se moglo očitati s lica trenera Jovančevića i kapetana Gatare koji su tako dobili priliku konačno trenirati u normalnim uvjetima. Osim toga pripala im je čast odigrati povijesnu utakmicu za otvaranje bazena.
– Dočekali smo bazen kojeg smo priželjkivali generacijama i iskoristio bih priliku da se zahvalim svim tim ljudima koji su potekli s bazena na Kolovarama i sada nam omogućili da se premjestimo u ovaj prekrasan objekt i omoguće nam odlične uvjete za kvalitetan rad svih 365 dana u godini- kaže Jovančević i nastavlja:
– Pozivamo sve naše prijatelje i sugrađane da dođu na utakmicu s Opatijom i sudjeluju u povijesnom trenutku za zadarski vaterpolo.
Bilo bi lijepo kad bi se u prvoj službenoj utakmici na bazenu dogodila i pobjeda domaćih vaterpolista, ali takav scenarij u sadašnjem odnosu snaga u Prvoj B ligi je ipak malo vjerojatan.
– Trenutačna naša situacija na ljestvici, pretposljednje mjesto, sugerira dosta o odnosu snaga. Ipak, moram napomenuti da smo do sada bili jedini klub u ligi koji nije imao praktički nikakve uvjete. Radili smo samo suhe treninge i nismo imali doticaj s vodom sve do odigravanja same utakmice. Sukladno tim uvjetima imali smo i takve rezultate. Opatija je apsolutni favorit ne samo ove utakmice nego i cijelog prvenstva. Nadam se da ćemo pred popunjenim tribinama pružiti otpor jakim gostima i tako dati svoj doprinos otvaranju bazenskog kompleksa na Višnjiku- rekao je Gatara.