Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Opomena pred isključenje

Autor: Andrija Dešpoja

13.05.2010. 22:00
Opomena pred isključenje


Nadam se da će ova pobjeda, ali i cijela sezona koja je za nama, poslužiti kao opomena da nam se ovakva situacija više ne događa – kazat će Zebić
Posljednja utakmica sezone ponudila je na trenutke gledljiv nogomet, no na kraju su ipak bili bitni bodovi koji su u punom obliku sjele na Zadrov konto. Štoviše, pobjedom nad Zagrebašima uspjelo se dočepati nikad više pozicije na ljestvici. Zadovoljstvo zbog te činjenice bilo je ipak puno bitnije od toga da su Zebićevi igrači opasno živjeli u drugom poluvremenu. Zebić je svjestan da je opstanak najvjerojatnije osiguran, no način na koji je sezona odrađena je nešto s čim i nije baš najsretniji.
– Nakon duge i teške bolesti koja nas prati već šest kola uspjeli smo u posljednjem kolu nekoga pobijediti. No, vidljivo je bilo kako smo na terenu bili u permanentnoj opasnosti da primimo gol, imali smo mnogo propusta u obrani, a u napadu je ponovno na vidjelo izišla naša nepreciznost. Nadam se da će ova pobjeda, ali i cijela sezona koja je za nama, poslužiti kao opomena da nam se ovakva situacija više ne događa. Prvenstveno mislim na tanak kadar igrača što je za naredne sezone nedopustivo, pa da se u posljednjim utakmicama pitamo tko bi mogao nastupiti. Trebamo napraviti selekciju igrača, od postojećih do onih koji će pristizati i raditi na tome da krenemo od starta agresivno i s puno želje kako se ne bi u proljeće uvijek morali misliti hoćemo ispasti ili ostati u ligi – riječi su Zebića nakon utakmice, a svoje viđenje je ponudio trener Zagreba, Igor Štimac.
– Problemi s kojim smo se suočili bili su doslovno nevjerojatni. U Zadru smo imali tek 17 igrača na spisku, od čega je njih 15 bilo spremno za igru. Bili smo toliko hendikepirani da je to naprosto užas. Pokazali smo ipak da je Zagreb momčad koja je u stanju uvijek napraviti pritisak. Na našu nesreću Vugrinec je promašio pet pravih prilika što inače zabija. Inače je bila odlična utakmica, primili smo nespretan gol, ali smo pokazali mi i Zadrani da imamo na čemu zasnivati našu želju za ostankom u ligi – kazao je Štimac o utakmici, a osvrnuo se i na onaj zanimljiviji dio hrvatske nogometne priče oko zaključivanje liste prvoligaša za sljedeću sezonu.
– Nema nikakve dvojbe što je potrebno hrvatskom nogometu. Potrebne su odluke i to čvrste i puno sudjelovanja struke. Stvorila se jedna kritična masa, tj. određena grupa ljudi koja promovira priču da je Igor Štimac jednako Hajduk, a ne onaj koji želi samo dobrobit hrvatskom nogometu. Moje mišljenje je da je razvoj našeg nogometa pitanje struke, a ne nekih drugih stvari. To je mukotrpan put, ne dolazi se do rezultata preko noći i samo strpljivošću i marljivošću možemo stvoriti u svom dvorištu od naše djece kvalitetne igrače koji igraju u zanimljivoj i kvalitetnoj ligi. Liga 16 je najbolji put da jednog dana to i dobijemo – zaključio je Štimac.