Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Povratak u davna vremena antike

Autor: Ante Rogić

13.05.2010. 22:00
Povratak u davna vremena antike

Foto: Sebastian GOVORČIN



I ove godine Zadar će nakratko ponovno biti antički grad. Studenti Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru organiziraju “Bakanalije”, studentski projekt. Kao i prošle godine, studenti će Zadranima i svim posjetiteljima grada Zadra prirediti istinski povratak u davna vremena antike kada su ulicama šetali legionari, gladijatori, robovi, carevi i carice.
Bakanalije službeno započinju u 11h posjetom Asseriji – napuštenom i razrušenom liburnskom i rimskom naselju kod Podgrađa.
Večeras, s početkom u 18h na forumu započinju brojne radionice. Građani i svi posjetitelji imat će priliku sudjelovati na radionicama mozaika, izradi lucerni, antičkih frizura, ili obojati se bojom bogova i znamenjem divljih Barbara (airbrushing corner) te naravno okusiti i antičku kuhinju.
Bakanalije se nastavljaju u 19h sati kada od Studentskog kluba “Božo Lerotić”, Kalelargom kreće povorka na čelu s carom Trajanom kojoj je odredište gradski forum. Na forumu će se održati prodaja robova, borbe gladijatora, a ove godine će i proročica Pitija proreći sudbinu grada. Svi koji žele biti dijelom oživaljavanja antike u gradu Zadru ne smije propustiti ovogodišnje Bakanalije