Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Preko Moskve do Singapura

Autor: Andrija Dešpoja

13.05.2010. 22:00
Preko Moskve do Singapura

Foto: Vedran SITNICA



Atletski športski klub Zadar organizirao je konferenciju za medije u Multimedijalnom centru Gradske knjižnice na kojoj su predstavljene mlade nade kluba koje očekuje u skoro vrijeme vrlo važna natjecanja. Trener u AŠK-u Ivan Šola u društvu četiri bisera AŠK-a Paole Borović, Lucije Zubčić, Ines Ikić i Katarine Gašparović izložio je ono proteklo u prvoj polovini sezone te najavio vrlo važna natjecanja koja očekuju prvenstveno ove četiri atletičarke.
– U posljednjih pet mjeseci se dogodilo dosta lijepih stvari za naš klub. Sezona se primakla svojoj polovici, a osvojili smo već 30 medalja od čega 12 zlatnih, 7 srebrenih te 11 brončanih. Po ovim osvojenim medaljama trenutačno se nalazimo na trećem mjestu u ukupnom momčadskom poretku. Ispunjene su dvije norme za mlađe juniorsko SP sljedeće godine, a to su Katarina Gašparović u koplju i Paola Borović u skoku u dalj. Lucija Zubčić jednom je ušla u program Olimpijskog odbora za mlađe dobne kategorije, što znači da je 14.000 kuna njoj osigurano za sve njene potrebe treniranja. Također je vrlo bitna što nam je čak rekordnih 18 atletičara kategorizirano od šeste do četvrte kategorije od strane Olimpijskog odbora – kazao je Šola i najavio važna natjecanja koja očekuje atletičarke AŠK-a.
– Od 21. do 23. svibnja se u Moskvi održavaju kvalifikacije za prve Olimpijske igre mladih u Singapuru i za te kvalifikacije su normu ispunile Katarina Gašparović u koplju, a Ines Ikić u troskoku, a vodit će ih naš trener Predrag Saratlija. Hrvatska ukupno šalje 16 atletičara koji su ispunili normu, a doći do Singapura će biti neizmjerno teško. Taj put je popločan mnogim preprekama, a najveći je onaj po kojem se za određene discipline traži fiksiran broj Europljana. Svaka disciplina je krojena po drukčijem ključu, pa tako u utrci na 3.000 metara Europa ima pravo na samo jednog predstavnika, dok Afrikanci imaju 9. Tako je u sprinterskim disciplinama SAD zastupljen s najviše natjecatelja, a naše Gašparović i Ikić će biti u konkurenciji od 29 skakačica, a za finale je potrebno ući među 12, dok će u finalu trebati biti među osam da bi se stiglo do Singapura. Gašparović u koplju ima sličan put, jer se od ukupno 24 natjecateljica mora plasirati među prvih sedam. Uz odlazak u Moskvu treba spomenuti i nastup Paole Borović te Lucije Zubčić na turniru Alpe-Adria koje se održava od 21. do 24. lipnja – zaključio je Šola.