Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kako djetetu približiti umjetnost

13.05.2011. 22:00
Kako djetetu približiti umjetnost


Danas i sutra ćemo promišljati o tome kako djetetu približiti umjetnost i kroz nju mu pokazati život – dr. sc. Robert Bacalja


“Dijete i estetski  izričaji” naziv je međunarodnog znanstveno-stručnog  skupa otvorenog jučer u Novom kampusu Sveučilišta u  Zadru. Organizator skupa je  Odjel za izobrazbu učitelja i  odgojitelja Sveučilišta u Zadru, a suorganizatori su Padagogische Hochschule Eisenstadt, Odsjek za kroatistiku i slavistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u  Pečuhu, Znanstveni zavod  Hrvata u Mađarskoj te Kazalište lutaka Zadar.
Okupljene sudionike skupa u velikoj dvorani Novoga  kampusa pozdravio je  pročelnik Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja doc.  dr. sc. Robert Bacalja.
– Danas i sutra ćemo promišljati o tome kako djetetu  približiti umjetnost i kroz  nju mu pokazati život, kazao  je Bacalja u uvodu pozdraviviši sve okupljene. Na  skupu su se okupili sudionici  iz gotovo svih hrvatskih  sveučilišta, ali i ostalih velikih institucija koje se bave  djecom. Sudjelovali su i sudionici iz Austrije i Mađarske.
U ime Sveučilišta u Zadru  sudionike je pozdravio prorektor za znanost i razvoj dr.  sc. Vladimir Skračić koji je i  otvorio skup. Sudionicima je  poželio uspješan rad istaknuvši kako Sveučilište podržava razvoj Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja  koji potiče međunarodnu suradnju i  na kojem rade mladi  i uspješni kadrovi.
Otvorenje skupa uveličao  je Akademski zbor  Sveučilišta u Zadru, a uvodno predavanje održao je  Johann Pehofer iz Padagogische Hochschule Eisenstadta. Osim brojnih izlaganja u sklopu skupa  održane su i radionice, a  sudionici su pogledali i predstavu Kazališta lutaka Zadar, dok će danas posjetiti  zadarske muzeje.