Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“RAKURS5” predstavio Fobije

13.05.2011. 22:00
“RAKURS5” predstavio Fobije


Simbolično na petak 13. Udruga šigureca organizirala je drugu izložbu u  sklopu fotografskog projekta  “Rakurs5” pod nazivom “Fobije”. To je druga ovogodišnja  izložba u sklopu ovog projekta,  a prva, pod nazivom “Ekspresija tijelom: tijelo kao medij”  održana je u ožujku. Jedan od  ciljeva ovogodišnjeg projekta  bio je i oživjeti zaboravljene  gradske zidove. Tako je projekcija “Fobija” prigodno  smještena na zidu volta u parku  Vladimira Nazora.
U sklopu natječaja svojim  fobijama predstavila su se dvojica mladih fotografa Denis  Butorac koji je obradio pupa  fobiju, tj. strah od lutaka i Kornelio Mamić koji je obradio  agateofobiju, tj. strah od ludila,  a kao podrška izložene su i  fotografije organizatorica projekta Tanje Jurković, Dijane  Pekić te Vjekoslave Verić.
– Ova izložba je drugačija od  ostalih, ona je mračnija, opskurnija i nepristupačnija ljudima kad se radi o kreativnosti.  To je inicijalno izložba Denisa  Butorca i Kornelija Mamića,  ali kao organizatorice odlučile  smo se pridružiti te ću ja prikazati apstraktnije fobije, zapravo egzistencijalni strah,  Vjekoslava prikazuje strah od  mraka dok Tanja prikazuje  arankofobiju, odnosno strah  od paukova, mraka i neuspjeh  da se makne od te fobije, pojasnila je organizatorica Dijana  Vekić.
Slijedeća izložba u sklopu  projekta “Rakurs5” održat će  se u srpnju, prijave sudionika  trajat će od 10. lipnja do 17.  lipnja, a tema je “Hitchock homage”, odnosno treba izabrati  između Hitchockovih klasika:  “Psiho”, “Ptice”, “Prozor u dvorište” ili “Nazovi M radi umorstva”.