Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Begovići drugi u četvercu bez kormilara

Autor: Šime Ćurko

13.05.2013. 22:00
Begovići drugi u četvercu bez kormilara


Marin i Branko Begović osvojili su drugo mjesto u četvercu bez kormilara zajedno s veslačima Iktusa Vjekoslavom Kolobarićem i Antom Janjićem na 97. Internationale Hügelregatti u njemačkom Essenu. Bio je to prvi međunarodni ispit hrvatske seniorske izborne vrste pred Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u Sevilli početkom lipnja. Internationale Hügelregatta okupila je veslače iz 17 država, a regata je održana u dva dana. Prvog dana regate braća Begović nastupila su u dvojcu bez kormilara, no nisu se uspjela plasirati u finale. Druge dvije hrvatske posade, dvojac Gusara Nikša Skelin i Vitomir Čavrlj te dvojac Iktusa Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić probile su se u finale i tamo zauzele treće i četvrto mjesto.
Drugoga dana veslao se četverac, a hrvatska posada u sastavu Marin i Branko Begović Begović te Vjekoslav Kolobarić i Ante Janjić zauzela je vrlo dobro drugo mjesto iza posade Velike Britanije, sa zaostatkom manjim od dužine broda.
Ovogodišnju premijeru imala je i najbolja hrvatska posada, srebrni olimpijski četverac na pariće, koja je oba dana regate ostvarila pobjedu. Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i Davio Šain pokazali su da će i ove sezone biti u vrhu svjetskog veslanja.