Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HRAST i HDS u Zadarskoj županiji izlaze s tri izborne liste

Autor: Hina (H)

13.05.2013. 22:00
HRAST i HDS u Zadarskoj županiji izlaze s tri izborne liste

Foto: Marin GOSPIĆ



HRAST i HDS na lokalne izbore u Zadarskoj županiji izlaze s tri liste, pri čemu u Zadru HRAST izlazi samostalno, a u Benkovcu i Zadarskoj županiji u koaliciji s HDS-om, priopćeno je danas iz HRAST-a.
Kao glavni moto na ovim lokalnim izborima HRAST i HDS odabrali su “Obitelj je temelj društva”, jer su vladajuće garniture, ističu, u proteklih 14 godina sustavno uništavale obiteljske vrijednosti, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini.
“Obitelj želimo staviti u središte programa jer se jedino tako mogu riješiti nagomilavajući problemi lokalne zajednice i društva uopće”, stoji u priopćenju kojega potpisuje Ivan Poljaković, predsjednik HRAST-a Zadarske županije.
Obje stranke u tom smislu podupiru referendum građanske inicijative “U ime obitelji” te pozivaju sve građane da daju svoj potpis za raspisivanje referenduma po kojemu bi se brak u Ustavu RH definirao kao zajednica između muškarca i žene.
Ističu kako je gradskoj upravi u Zadru potrebna racionalizacija, restrukturiranje kadrova i transparentnost, te osnivanje holdinga radi učinkovitosti gradskih tvrtki.
“Zaposlenici se trebaju ponašati kao ‘službenici’, odnosno, kao oni koji služe građanima, a ne kao mali tirani”, navode u priopćenju.
HRAST i HDS zagovaraju i da gospodarska zona Crno kroz koncesije postane strateški partner u kojoj će se pokrenuti proizvodnja, a Luka Gaženica da se dovrši prema projektu, jer o tom projektu, tvrde, uvelike ovisi ekonomska, strateška pa i politička budućnost Zadra i Županije.