Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Teško je, ali ništa nije izgubljeno

Autor: Šime Ćurko

13.05.2013. 22:00
Teško je, ali ništa nije izgubljeno

Foto: Zvonko KUCELIN



U subotu malo prije 21 sat u zadarskoj svlačionici zavladao je – muk.
– Nikomu nije bilo lako. Vjerovali smo da ćemo nakon utakmice sa Slaven Belupom imati tri boda više, a osvojili smo samo bod. Naravno da smo bili razočarani, kako našom igrom tako i rezultatom – rekao je Jurica Buljat, stoper Zadra, koji je nakon povratka u momčad ovog proljeća dobio i kapetansku traku. Dok nema Jakova Suraća.
Jučer ujutro razmišljanja o utakmici sa Slavenom dobila su i drugu dimenziju.
– S obzirom na to kakvu je priliku Slaven imao u posljednjim sekundama lako smo mogli i izgubiti. A ostati bez sva tri boda iz te utakmice bila bi katastrofa. Ovako imamo barem taj jedan bod koji na kraju može biti itekako važan. Svakako, nije nam pomoglo niti to što je Slaven igrao jako dobro, zapravo i odlično ako se zna kakav su nogomet prikazivali u drugom dijelu sezonu.
Još važnijim može se pokazati gubitak dva boda.
– Svjesni smo da nismo napravili ono što se od nas očekivalo i od toga ne bježimo. Nažalost, previše smo razmišljali o tome koliko će bodova trebali za ostanak, pa kako će drugi igrati, da ne govorimo o tome da se još ne zna koliko će klubova ispasti. Umjesto o sebi mi smo više vodili računa o stvarima na koje ionako ne možemo utjecati.
Buljat kaže da dvoboj s Rijekom ne zahtjeva posebne pripreme, ali…
– Najvažnije je usmjeriti se samo na ono što i kako možemo odigrati. Kako će igrati Cibalia i Inter i hoće li netko u Drugoj ligi dobiti licenciju za nas treba biti potpuno nevažno. Deveto mjesto nije izgubljeno i idemo protiv Rijeke i Splita osvojiti što više bodova.