Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadarsko bijelo srce dobilo deset sestara i tehničara

Autor: Valentina Mlađen

13.05.2013. 22:00
Zadarsko bijelo srce dobilo deset sestara i tehničara

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Zadarsko bijelo srce, obilježje od paške čipke na crvenoj podlozi – simbol spoja sadašnjosti i prošlosti, vještine, znanja, strpljivosti, koje se od 2000-te godine dodjeljuje medicinskim sestrama i bolničarima Zadarske županije ove godine uručeno je desetorici sestara i tehničara. Jučerašnjom dodjelom u zadarskom restoranu Gastro obilježen je i Međunarodni dan sestrinstva, a ovogodišnja tema koja okuplja sestre i tehničare iz cijeloga svijeta bila je »Milenijski razvojni ciljevi« pod kojom je okupljeno osam ciljeva poput iskorjenjivanja siromaštva, borbe protiv gladi, borbe protiv HIV-a i malarije, osnaživanja žena i slično.
– To su ciljevi koje za Dan sestara obilježavaju sve sestre svijeta, a čime smo se i mi priključili jer ma gdje bili naša je djelatnost svugdje ista, rekla je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara podružnice Zadar Anita Škarica.
Sestre, dobre duše bolnice, došli su podržati i predstavnici medicinskih i socijalnih ustanova i udruga, a među predstavnicima su bili i ravnatelj Medicinske škole Davor Vidaković, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije Andrija Marcelić, gradonačelnik Grada Zadra Zvonimir Vrančić te mnogi drugi.
Zadarsko bijelo srce ove je godine uručeno na nivou šest organizacija desetorici sestara i tehničara. Uime OB Zadar srce je dobila sestra Željka Torić, uime Zavoda za javno zdravstvo Zadar sestra Anđela Vulin, uime Psihijatrijske bolnice Ugljan bolničar Danijel Karlović, uime Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar sestra Ljiljana Nadinić, uime Hrvatske komore primalja sestra Slavica Kokić i uime Hrvatske komore medicinskih sestara podružnice Zadarske županije tim sestara Obiteljskog doma Filipi: sestre Ivana Dević, Kata Skroće, Lucija Šimunić, Ana Filipi i Sanja Filipi.
Okupljene u velikom broju sestre i tehničari pokazali su da se, osim što marljivo rade, znaju i dobro razveseliti i zaplesati.