Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Lažna dojava o bombi pred koncert Nede Ukraden

Autor: Suzana Bandić

13.06.2010. 22:00
Lažna dojava o bombi pred koncert Nede Ukraden

Foto: Tomislav JERAK



Anonimni telefonski poziv zaprimila je zagrebačka policija koja je “atentatorovu” poruku prenijela kolegama iz Policijske uprave zadarske
Svega dva sata prije nego što je Neda Ukraden, estradna zvijezda bivše države, trebala zapjevati u zadarskom klubu Forum i to prvi put nakon osamostaljenja Hrvatske, policija je zaprimila anonimnu dojavu o postavljenoj bombi.
Iako se koncert održavao u Zadru, telefonski poziv upućen je zagrebačkoj policiji, koja je odmah potom “atentatorovu” poruku prenijela kolegama iz Policijske uprave zadarske. No, kako je poruka glasila “u Forumu je postavljena bomba”, a nije precizirano je li riječ o klubu Forum u zadarskim Jazinama ili, pak o istoimenom kafiću na kraju Kalelarge, preventivno se interveniralo na obje lokacije.
Nakon što su pirotehničari PU zadarske uz pomoć pasa tragača obavili temeljiti protueksplozijski pregled pokazalo se kako bombe, srećom, nema nigdje. Koncert je održan u zakazano vrijeme, a kako saznajemo, prošao je bez ijednog izgreda.
Sličan slučaj dogodio se 7. ožujka kada je ista pjevačica gostovala u Dubrovniku. Naime, dubrovačka je policija tada zaprimila anonimnu dojavu o bombi u klubu Factory svega desetak minuta nakon što je Neda Ukraden izišla na binu. Policija je ispraznila klub i obavila protueksplozijski pregled, a nakon što se pokazalo da je riječ o lažnoj dojavi, koncert je ipak održan.
Od početka ove godine zadarska je policija zaprimila nekoliko anonimnih i lažnih dojava o postavljenim bombama, no osim ove posljednje za Forum, do sada je uvijek bila riječ o školskim objektima.