Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Milka Kardum: Oglušuju se na moje zahtjeve za popravcima

Autor: Suzana Bandić

13.06.2010. 22:00
Milka Kardum: Oglušuju se na moje zahtjeve za popravcima

Foto: Vedran SITNICA



Stanarka koja je unaprijed isplatila 125 tisuća eura za jednosoban stan tvrtci Duca tvrdi kako se prodavatelj oglušuje na zamolbe za otklanjanje kvarova, a iz tvrtke Duca to demantiraju
Usmeno i pismeno već sam se u nekoliko navrata obraćala nadležnima u tvrtki Duca koji su mi prodali ovaj stan zbog napuknuća stropa i neispravnosti klima uređaja. Molila sam ih da mi u garantiranom roku saniraju kvarove, međutim, oni su se oglušili – požalila nam se Milka Kardum koja je godinu dana prije useljenja u stan površine od 64 metra četvorna na lokaciji Reljini vrtovi tvrtci Duca avansirala 125 tisuća eura. Za tu cijenu, kaže, očekuje da joj bude sve u stanu ispravno i besprijekorno, no to, tvrdi, nije tako.
– Klima se gasi čim vani temperatura padne ispod tri stupnja i potom se sama pali nakon petnaestak minuta tako da se ja i moj suprug ne možemo grijati kako bi htjeli u vrijeme kad nam je to najpotrebnije. Tražili smo da nam klimu poprave i da nam daju ključ od prostorije gdje je smještena vanjska jedinica kako bi mogli sami pozvati majstora kad nam zatreba, no ne daju nam. Čak naprotiv, rekli su nam da će se za održavanje klime plaćati paušal kroz račun pričuve, a ja to ne želim. Stan sam platila u gotovini i zašto bih ja sad dozvolila da netko drugi upravlja mojom klimom kad i kako je njega volja i pere novac preko pričuve – pita se Milka Kardum koja je nakon brojnih dopisa cijelu priču odlučila objelodaniti u medijima ne bi li tako privolila prodavatelje stana da joj uklone sve nepravilnosti prije nego joj istekne dvogodišnja garancija za stan u kolovozu ove godine. Istina je, kaže, da su joj nakon prve pritužbe za napuknuće stropa u hodniku i kupaonici poslali majstora, no on joj je to, tvrdi, samo htio prebojati na što nije pristala jer strahuje kako je riječ o napuknuću ploče.
Iz tvrtke Duca tvrde kako je s klima uređajem sve u najboljem redu te da je pukotina na stropu samo površinska.
– U nekoliko navrata smo gospođi Kardum slali majstore i za taj strop, a i za klima uređaj. Pokušali smo joj objasniti po kojem sistemu klima uređaj radi te da se on automatski gasi kada prostoriju ugrije na određenu temperaturu, a potom uključuje kad se temperatura spusti. Tako je u svim stanovima koji su spojeni na zajedničku vanjsku jedinicu, a koju održava ovlašteni serviser. Mi ne možemo dozvoliti da svaki stanar kad ga je volja sam “čačka” po klimi – odgovorila je Ana Stanin, djelatnica tvrtke Duca na optužbe stanarke Milke Kardum. Dodala je kako je slično i s plafonom, no da je gospođa Kardum to odbila “jer je valjda ona veći znalac od stručnjaka građevinske struke”.
Na naš upit kako je moguće da se uopće pojave pukotine po zidovima i stropovima u tako kratkom roku, a posebice obzirom na to da je riječ o luksuznim stanovima koji su se prodavali po cijeni većoj od dvije tisuće eura po metru četvornom, Ana Stanin je odgovorila kako “zgrada radi svoje” što je normalno kod svih građevima nakon izgradnje.