Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sto i dvadeset kilometarska avantura Velebitom

Autor: Ante Vidović

13.06.2010. 22:00
Sto i dvadeset kilometarska avantura Velebitom


Velebit Trophy je planinarenje na pedalama i kroz ovu utrku povezujem biciklizam i planinarenje. Biciklijada nije ekstremnog tipa, ali je vrlo zahtjevna fizički, rekao je glavni organizator alpinist Siniša Primožić
Osamnaest biciklista sudjelovalo je na četvrtoj velebitskoj biciklijadi “Velebit Trophy 2010.” koju je, kao i uvijek do sada, organizirao alpinist Siniša Primožić ispred Planinarskog društva Paklenica iz Zadra. Biciklijada je održana pretprošlog vikenda, startala je iz centra Gospića, a kraj je bio na Krasnom na Sjevernom Velebitu.
U dva dana 18 ljudi praćenih s dva vozila prošlo je 120 kilometara. Prvog dana bicikliralo se od Gospića, preko Jadovnog, Kugine Kuće, Štirovače do Mrkvišta gdje se noćilo. Nakon 50 kilometarskog “zagrijavanja” sutradan se krenulo na Alan, Begovića Lom, preko Zavižana do Krasnog.
– Velebit Trophy je planinarenje na pedalama i kroz ovu utrku povezujem biciklizam i planinarenje. Biciklijada nije ekstremnog tipa, ali je vrlo zahtjevna fizički. Biciklijada je prošla u najboljem mogućem redu, nitko se nije ozlijedio te bih zahvalio svima koji su pomogli u njenom organiziranju i održavanju, rekao je Primožić.