Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Teško ozlijeđen traktorist u naletu automobila

Autor: Suzana Bandić

13.06.2010. 22:00
Teško ozlijeđen traktorist u naletu automobila

Foto: Zvonko KUCELIN



U naletu osobnog automobila na traktor na županijskoj cesti u Murvici u subotu je navečer teško ozlijeđen 55-godišnji traktorist.
Prometnu nesreću izazvao je 76-godišnji vozač osobnog automobila koji nije prilagodio brzinu kretanja stanju na kolniku te je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u traktor.
Iz dežurstva OKC-a PU zadarske izvjestili su da vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola dok je teško ozlijeđenom 55-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 1,35 promila. Protiv 76-godišanjaka slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.
Troje vozača zatečeno za volanom u vrijeme zabrane vožnje
Trojica vozača sa zadarskog područja tijekom proteklog vikenda zatečena su za upravljačem vozila i to u vrijeme dok im je bila izrečena policijska zabrana upravljanja. Policija je najprije u rutinskoj kontroli prometa tijekom akcije Vikend u petak zaustavila 20-godišnjeg vozača “renaulta” zagrebačkih registracija u Zagrebačkoj ulici u Gračacu, a pregledom njegove dokumentacije utvrdili su da mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, no 24-godišnjaku s biogradskog područja kojega su policajci zaustavili u mjestu Jankolovica na prometnici D-503, izmjereno je 1,95 promila alkohola u krvi. Osim toga, mladić je zatečen za upravljačem osobnog vozila marke “VW-Golf” bez registarskih oznaka, a pregledom njegove dokumentacije utvrđeno je i da je vozio iako mu je u to vrijeme bila izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima “B” kategorije. Iste noći, svega sat vremena kasnije, u Zadru je zaustavljena 23-godišnja vozačica koja se kretala ulicom Put Dikla, a policajci su utvrdili kako je i ona prekršila zabranu upravljanja vozilima “B” kategorije. Protiv svo troje mladih vozača slijedi policijska prijava, a u slučaju pijanog 24-godišnjaka s biogradskog područja i kriminalističko istraživanje.
Nove provale u trgovine, kafiće, poduzeća, ali i apartmane i kampove
Niz provala i krađa obilježilo je i protekli vikend na zadarskom području, a provalnici su uz uobičajene “akcije” započeli i sa sezonskim krađama gdje su im na meti turisti. Najveća šteta pričinjena je poduzeću “MDM ING” d.o.o. Zadar koje je smješteno u sklopu “Tvornice konopa” na Gaženičkoj cesti. Tamo je nepoznati drznik provalio tijekom noći s petka na subotu, ušao u unutrašnjost poduzeća i otamo otišao s raznim limenim profilima i cijevima od inoxa ukupne vrijednosti oko 30 tisuća kuna. U Karinu Donjem, također nepoznati počinitelj, provalio je u trgovinu “Maslina” odakle je ukrao veću količinu prehrambenih proizvoda. Materijalna šteta pričinjena 44-godišnjoj vlasnici procijenjena je na oko pet tisuća kuna.
Policija traga i za nepoznatim kradljivcem koji je u subotu iz kafića “Valkira” na plaži Ričina u Vrsima ukrao više boca raznog alkoholnog pića oštetivši 27-godišnjeg vlasnika za oko 1.200 kuna. Tijekom noći s petka na subotu provaljeno je i u Konzumovu trgovinu u Sukošanu. Počinitelj je još uvijek nepoznat, a i materijalna šteta bit će naknadno utvrđena, odnosno po okončanju inventure.
Na meti lopovima našao se i 61-godišnji talijanski turist. Nepoznati drznik njemu je u autokampu “TN Borik”, gdje je odsjeo, iz otključanog kamper vozila ukrao novac oštetivši ga za iznos od 5.500 kuna. A dvojica gostiju u dobi od 47 i 50 godina koji su odsjeli u privatnom apartmanu na otoku Pagu ostali su u subotu bez
dvije putne torbe s dokumentima i manjom količinom novca. No tom je drzniku policija ubrzo ušla u trag. Riječ je o 35-godišnjaku kojemu je tijekom kriminalističkog istraživanja policija dokazala čin kaznenog djela nakon čega je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio pritvor do u trajanju do 30 dana.
Džepari u akciji
Zadarska policija u petak je zaprimila dojavu o krađi novčanika iz ženske torbice. Slučaj je prijavila 71-godišnja Zadranka kojoj je nepoznati počinitelj prišao s leđa dok je hodala ulicom Stjepana Radića na zadarskoj Voštarnici, te joj je iz torbice koju je nosila o ramenu izvukao i odnio novčanik s novcem i dokumentima. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Ukradena dva “mountain bike” bicikla
Nepoznati počinitelj ukrao je dva bicikla marke “mountin bike” u vlasništvu 52-godišnjaka koji su se nalazili u sklopu prostora Turističkog naselja Zelena Punta u Kukljici na otoku Ugljanu. Policija traga za nepoznatim počiniteljem za kojega se sumnja da je bicikle ukrao u vremenu od 15. rujna prošle godine pa do 15. travnja ove godine. Materijalna šteta pričinjena vlasniku procijenjena je na oko 1.800 kuna.