Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Velebitu je mjesto u gornjem dijelu ljestvice

Autor: Andrija Dešpoja

13.06.2010. 22:00
Velebitu je mjesto u gornjem dijelu ljestvice

Foto: Vedran SITNICA



Treba zasukati rukave i polako početi kreirati Velebit koji bi mogao u narednoj sezoni igrati važnu ulogu u Trećoj ligi jug – kazao je Mandić
Nakon sezone provedene u Raštanima, Vlado Mandić se vratio u Velebit. Stigao je na mjesto Leopolda Burčula koji je završio na klupi Raštana. Rošade, tj. suradnja ova dva kluba traje već nekoliko sezona, pa se ovakva izmjena stratega na klupama ova dva županijska trećeligaša smatra već sasvim dobro uhodanom.
– Inicijativa između Raštana i Velebita uz suglasnost mene i Lea Burčula je dovela do ove rošade na klupama. Budući da smo i jedni i drugi odlično upoznati sa situacijom, u klubovima neće biti nekih stresova ili velikih promjena. Tri godine sam radio u Velebitu tako da nema nikakvih problema oko neke adaptacije – kazao je Mandić.
Prethodna sezona za Velebit bila je obilježena turbulencijama, promijenila su se dva trenera i tek je završetak sezone donio radost na lica Benkovčana koji su uspjeli Zadru oteti drugi u nizu naslov Županijskog kupa.
– Istina je da je Velebit lani krenuo s dosta problema, nije bio start prvenstva ni blizu očekivanja. Previše se naglaska stavilo na natjecanje u Kupu i to je odnijelo dosta bodova. Kad se tako krene s porazima onda je teško izvući se iz gliba. Stanje se popravilo kako je sezona išla svome kraju i na tome treba nastaviti graditi početak naredne sezone. Naravno da je općenitom boljem dojmu najviše doprinijela velika pobjeda nad Zadrom u finalu Županijskog kupa.
Mandić zna da nema napretka od sjećanja na prošlost nego da treba zasukati rukave i polako početi kreirati Velebit koji bi mogao u narednoj sezoni igrati važnu ulogu u Trećoj ligi – jug.
– Želja i plan je da prvo vidimo na koga možemo računati, a na koga ne. Neki igrači bi mogli otići, a njih ćemo pokušati nadoknaditi mladim igračima iz našeg pogona. Novaca za neka pojačanja nemamo, no bez obzira na sve želimo sljedeću sezonu završiti u gornjem dijelu ljestvice, tamo gdje je i mjesto ovom klubu. Pripreme ćemo započeti polovicom srpnja i od onda ćemo znati puno više. Sigurno je želja od početka krenuti vrlo ozbiljno da se ne ponovi prošla sezona koja je bila obilježena velikim oscilacijama.


Kup i mladi igrači


Osim prvenstva Velebit očekuje i još jedan pokušaj u Hrvatskom kupu. Ove godine naišlo se na jaki Varteks, možda bi naredne sezone mogli imati više sreće u ždrijebu i uspjeti se plasirati korak dalje nego lani?
– Sigurno nam je Kup velika satisfakcija i želimo se dobro prezentirati u tom natjecanju. No, kao što sam već kazao bitno je da zbog Kupa ne zanemarimo prvenstvo koje je ipak puno bitnije. Želimo prvenstveno postići stupanj igre s kojim bi mogli dobiti stabilnost i kontinuitet. Uz to bitno nam je afirmirati nekoliko mladih igrača. Kup natjecanje može biti vrlo zanimljivo, jer se igra na jednu utakmicu i sve će ovisiti o ždrijebu – kaže Mandić.