Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Optuženima presuda u srijedu

13.06.2011. 22:00
Optuženima  presuda u srijedu


Dvojica policajaca koja su sudjelovala u praćenju i uhićenju Saše Erika Ninčevića, kojemu je prema optužnici Neven Gaši prodao 1,87 grama kokaina, posvjedočila su da Ninčević nije kontaktirao treću osobu do uhićenja otkako se sastao s Gašijem


Svjedočenjem  trojice policajaca Odjela za  narkotike koji su sudjelovali u  praćenju dvojice optuženih  zbog preprodaje, odnosno posjeda kokaina te završnim riječima obrane i tužiteljstva,  jučer je okončan sudski postupak protiv Nevena Gašija  (46) i Saše Erika Ninčevića  (39).
– Saša Erik Ninčević nije  zatražio liječničku pomoć, niti  je izgledalo kao da mu treba.  U prostorijama policije tom je  prilikom ispitan u nazočnosti  odvjetnika kojeg je dobio po  službenoj dužnosti – pojasnio  je Antonio Vukin, voditelj  Odjela za narkotike PU zadarske koji je osobno sudjelovao u ispitivanju optuženog. Njegov kolega Joško  Pranjak pratio je Ninčevića.
– Imali smo saznanja da je  Ninčević konzument kokaina.  Nismo mu znali ime već samo  da planira od Gašija kupiti  drogu. Dovezao se svojim  BMW-om na parkiralište, malo je prošetao, a potom se  vratio u vozilo gdje mu se  ubrzo pridružio Gaši. Krenuli  su prema zgradi Croatia banke gdje su nakratko stali da  Gaši iziđe. Cijelo vrijeme sam  na telefonskoj liniji bio s kolegama i nastavio pratiti  Ninčevića. Prišao sam nakon  izlaska iz trgovine, a koliko  sam mogao vidjeti, ni sa kim  drugim on u međuvremenu  nije stupio u kontakt – ispričao  je policajac Pranjak.
U završnim riječima koje su  uslijedile odmah nakon svjedočenja policajaca, zastupnik  tužiteljstva Slobodan Denona  istaknuo je kako je tijekom  dokaznog postupka nedvojbeno dokazano da su optuženici  počinili djela koja im se stavljaju na teret i to upravo na  način kako je to u činjeničnom  opisu optužnice i navedeno.
– Nedvojbeno je da je  Ninčević došao na parkiralište  ispred zgrade u kojoj je Gaši  zaposlen, da ga je neko vrijeme čekao, da je ovaj potom  došao, sjeo u njegov automobil i nedugo potom izišao.  Nedvojbeno je i da su kod  Ninčevića pronađeno dva grama kokaina te da u međuvremenu nije stupao u kontakt s  trećom osobom – rekao je  Denona, dok je Gašijev odvjetnik kazao kako je sve skup  indicija kojima se unaprijed  bez provjeravanja isključuje  mogućnost da je Ninčević u  trgovini kontaktirao s nekom  trećom osobom. Kazao je i  kako je on u to vrijeme bio u  financijskim problemima  zbog čega mu se i obiteljski  život urušavao, pa da je “njegovo priznanje nakon  uhićenja u policiji zapravo logično terećenje Gašija”.  Ninčevićev odvjetnik Frane  Grbić ostao je pri ranije  izrečenim završnim riječima  napominjući sudu još jednom  kako je njegov klijent do sada  neosuđivan, otac dvoje malodobne djece te da je uz to i  poslovni čovjek.
Inače, Gašija koji je na raspravu doveden iz pritvora, tereti se zbog prodaje kokaina  Ninčeviću i to u dva navrata –  u kolovozu prošle godine kada mu je za iznos od 500 kuna  prodao jedan gram te 2.  veljače ove godine kada mu je  za iznos od tisuću kuna, prodao 1,87 grama kokaina.
Obojica optuženika jučer su  na kraju dokaznog postupka  ponovili kako se ne osjećaju  krivima te su ostali pri odluci  da će se braniti šutnjom, odnosno da neće odgovarati na  pitanja niti iznositi obranu,  iako je Ninčević odmah po  uhićenju u PU zadarskoj priznao djelo te iznio iscrpan iskaz  u nazočnosti branitelja Frane  Grbića.
Presuda Nevenu Gašiju i  Saši Eriku Ninčeviću bit će  izrečena u srijedu.