Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najčešća pitanja o državljanstvu i mirovinama

13.06.2012. 22:00
Najčešća pitanja o državljanstvu i mirovinama


Bilo bi mi drago kad bi Društvo “Lipa” dobilo svoj prostor u kojem bi lakše radili, kazao je Klemenčič


Slovenska ambasada stigla je na jedan dan i u Zadar. U organizaciji Slovenskog kulturnog društva “Lipa” Zadar, te u suradnji s Veleposlanstvom Republike Slovenije u Hrvatskoj u prostorijama Udruge kapetana i poručnika trgovačke mornarice u Zadru danas je održan “Slovenski konzularni dan”.
Slovenski konzul Gregor Klemenčič i djelatnici konzularnog odjela Mu Zagrebu u Zadar su stigli kako bi Slovenci koji žive u Zadarskoj županiji, ali i Hrvati koji su na neki način povezani sa Slovenijom, u svom gradu mogli dobiti sve informacije koje su im potrebne.
– Željeli smo da se zainteresirani građani sa svojim pitanjima i problemima izravno mogu obratiti konzulu ili djelatnicima Veleposlanstva. To je kao Veleposlanstvo Republike Slovenije u našem gradu, našalila se predsjednica SKD “Lipa” Darja Jusup.
Slovenski konzul Gregor Klemenčič u Zadru je odgovarao na pitanja građana te davao informacije o tome kome se trebaju i gdje obratiti kako bi riješili svoj problem ili zahtjev. Konzul kaže kako se pitanja Zadrana ne razlikuju previše od pitanja koja pristižu u ambasadu, a to su informacije oko državljanstva, pitanja o mirovinama, različiti zahtjevi, potvrde… Što se tiče samog djelovanja SKD “Lipa” i života slovenske manjine u Zadarskoj županiji konzul je istaknuo kako se nada da će Društvo uskoro dobiti svoj, prijeko potreban prostor.
– Bilo bi mi drago kad bi Društvo “Lipa” dobilo svoj prostor u kojem bi lakše radili svoj posao i družili se, kaže konzul Klemenčič.
Slovenska ambasada ovim je događajem nastavila s praksom približavanja svim građanima Hrvatske kojima je njezina usluga potrebna. Svoj idući dolazak u Zadar konzul Klemenčič najavio je za dogodine, a možda i ranije na nekoj manifestaciji SKD “Lipa”.