Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Šeks: Ovo nije moj politički kraj

13.06.2012. 22:00
Šeks: Ovo nije moj politički kraj


Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je razlog smjene pad rejtinga u stranci


Zastupnički je klub HDZ-a potvrdio je odluku predsjedništva stranke o smjeni Jadranke Kosor i Vladmira Šeksa s pozicija potpredsjednika Sabora. Nakon toga oboje su najavili da i dalje ostaju u stranci, ali dok je Šeks uz izraze razočaranosti sam podnio ostavku, Kosor to nije učinila jer smatra da bi kao potpredsjednica Sabora imala više prostora za sudjelovanje u raspravi.
– To će biti prilika da nešto kažem. Prije svega kao nekakav moj savjet mladim političarima koji su novi u politici. Imam dosta utakmica u nogama. I mislim da moje iskustvo može poslužiti nekome, ne nužno iz naše stranke, rekla je Kosor.
– Potpredsjednici Sabora su doajeni. Spadam u doajene, bila sam predsjednica stranke i Vlade, pošteno i časno sam radila svoj posao u najtežem vremenu za HDZ. I ovo je igra sudbine da šest mjeseci nakon što sam potpisala Pristupni ugovor, a u to sam uložila puno truda i hrabrosti, da mi moja stranka šalje poruku da više nisam potrebna, ni ja ni moje iskustvo, rekla je Kosor, na rubu suza.
Dodala je, na rubu suza, da su joj protukandidati spočitavali bračno stanje, “bez sustezanja govorili da samohrana majka ne može dobro odgojiti svoje dijete, a ja, ako sam na nešto ponosna, onda je to kako sam odgojila svoga sina, pa do onih ružnih poruka u WC-u u Lisinskom koje su bile upućene meni”.
Šeks je rekao da odluku predsjedništva smatra “štetnom i nekorisnom”, da ona “nije u korist nego na štetu HDZ-a” te naglasio da “ne vidi nikakvu korelaciju između dužnosti potpredsjednika Sabora i rezultata unutarstranačkih izbora”.
– Dao sam ostavku jer više ne uživam političko povjerenje predsjedništva stranke. Svoje sam političke ciljeve ostvario. To je suverena hrvatska država. I još sam htio dati doprinos nastavku takve politike, ali je predsjedništvo donijelo odluku koju kao legitimist i utemeljitelj HDZ-a respektiram. Povukao sam sve konzekvence iz te odluke, ali sam izrazio duboko neslaganje s motivacijom i razlozima, rekao je Šeks. Dodao je da ovo nije njegov politički kraj, da ni na koji način način neće djelovati kao neka frakcija te otklonio bilo kakvu mogućnost odlaska u mirovinu.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je razlog smjene pad rejtinga u stranci, ali i da oni i dalje imaju budućnost u HDZ-u.