Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Koncert za sve ukuse i uzraste

Autor: Valentina Mlađen

13.06.2013. 22:00
Koncert za sve ukuse i uzraste

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Klapa Cesarice u Zadru će nastupiti uz gitarista i lutnjista Edina Karamazova


Bit će to prilika Zadranima da čuju klapski izričaj mješovitog programa, ne samo tradicionalnu dalmatinsku klapsku pjesmu, već i folklor zemalja poput Bugarske, Makedonije, pa čak i Španjolske u nekim solo dionicama. Ujedno, s nama će nastupiti svjetski poznati lutnjist Edin Karamazov koji će također odraditi neke solo točke, najavljuje zadarska sopranistica Nela Šarić koncert klape Cesarice i Edina Karamazova ove nedjelje u 20 sati u crkvi sv. Donata.
Klapa Cesarice, koja slavi 20 godina rada i postojanja nastupit će u Zadru, uz gitarista i lutnjista Edina Karamazova, u sklopu svojih obljetničkih koncerata i predstavljanja četvrtog albuma koji su napravili u zajedničkoj suradnji “Klapa Cesarice i Edin Karamazov”.
Klapa Cesarice na vrhu klapske scene posljednjih je dvadeset godina. Osnovana je 1993. godine na inicijativu studentica uglavnom dalmatinskog porijekla, a već 1994. osvajaju prvu nagradu kao debitantice na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa, u vrijeme kad termin “ženska klapa” nije bio prihvaćen, nego se takva glazbena skupina nazivala “vokalnim ansamblom”. Od tad pa do danas jedna su od najtrofejnijih klapa, iza njih su četiri albuma i četiri Porina. Veliki slavljenički koncert održat će i u studenom ove godine u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Na zadarskom koncertu Cesarice i Karamazov izvodit će tradicionalne dalmatinske pjesme, s izletima u folklor Makedonije i Bugarske, ali i različite stilove poput jazza, dok će Nela Šarić u pratnji Karamazova otpjevati i pokoji solo. Uz naravno solo nastup Edina Karamazova.
Ulaznica za ovaj koncert iznosi 50 kuna i već sada se može nabaviti u Sv. Donatu, kao i na dan koncerta neposredno prije početka.