Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zbog premlaćivanja policajaca uhićen Luka Kalmeta i trojica ortaka

Autor: Suzana Bandić

13.07.2010. 22:00
Zbog premlaćivanja policajaca uhićen Luka Kalmeta i trojica ortaka

Foto: Filip BRALA



Neslužbeno doznajemo kako su uz Luku Kalmetu privedeni i Jakov Kalmeta te Toni Franov, stari policijski znanci, a za dvojicom se još uvijek traga
Luka Kalmeta (33), sin pjevača Vilija Kalmete, bivši europski prvak u full contactu i član splitskog boksačkog kluba “Pitbull” sinoć je uhićen i s još trojicom mladića priveden u prostorije zadarske policije na kriminalističko istraživanje zbog napada na dvije službene osobe, a policija zbog istog kaznenog djela traga za još dvojicom, također, s područja zadarskih Arbanasa.
Incident se dogodio oko 18.30 sati na predjelu Karme, odnosno na šetnici odmah podno arbanaške Osnovne škole Kruna Krstića. Luka Kalmeta i petorica mladića među kojima su bili i Jakov Kalmeta i Toni Franov, stari policijski znanci, sjedili su na terasi napuštenog ugostiteljskog objekta uz samu šetnicu. Dvojica policajaca u civilu osjetivši miris u prolazu posumnjali su na zloporabu marihuane te su krenuli legitimirati šestorku na što su oni uzvratili silom. Brojčano nadmoćni uspjeli su se fizički othrvati dvojici policajaca te su se potom dali u bijeg, no ne zadugo. Naime, odmah nakon dojave njima su u pomoć priskočili kolege iz Jedinice interventne policije koji su s četiri terenska vozila u svega nekoliko minuta pristigli na zadarske Kolovare. Četvoricu nasilnika ubrzo su pronašli, uhitili i priveli u prostorije policije, dok se za drugom dvojicom sinoć do zatvaranja novine još uvijek tragalo. Dvojica policajaca zbog zadobivenih su tjelesnih ozljeda zatražili liječničku pomoć u zadarskoj Općoj bolnici, no sinoć nismo uspjeli doznati o kakvim je ozljedama riječ.
Iz dežurstva Operativnog komunikacijskog centra sinoć su, također, bili škrti s informacijama o ovom događaju, kratko potvrdivši kako imaju nekoliko osoba na kriminalističkom istraživanju zbog sumnje da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu.
Najpoznatiji među privedenima, Luka Kalmeta, posljednji je put u policijskim prostorijama, a potom i pritvoru boravio u travnju prošle godine kada je zajedno s vlasnikom luksuznog zadarskog hotela President, Zdravkom Barbarošom bio prijavljen zbog iznude 24-godišnjeg Marka Francuzovića. Mladić je, naime, dvojac prijavio nakon što više nije mogao plaćati iznose koje je Kalmeta od njega tražio kazavši kako se boji za svoj život.
I Toni Franov, nesuđeni Kalmetin kum, do sada je bio zatvaran, a posljednji put u riječkom pritvoru gdje je s još 21 osobom bio optužen zbog zloporabe opojnih droga međunarodnog karaktera.
Inače, u posljednja dva mjeseca na zadarskom je području napadnuto pet policijskih djelatnika među kojima i nedavno umirovljeni načelnik Kriminalističke policije u Zadru, Antun Novoselović.