Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zebić: Pezo nam je potreban

Autor: Šime Ćurko

13.07.2010. 22:00
Zebić: Pezo nam je potreban

Foto: Vedran SITNICA



On je drugačiji profil igrača od, primjerice, Marina Ljubičića koji je bio skloniji odlasku prema naprijed – objašnjava Zebić
Odradili su nogometaši Zadra jučer i u ponedjeljak dva naporna jutarnja treninga. Najprije su tjedan otvorili u Perivoju Vladimira Nazora, a jučer su trčali Višnjikom. Dalibor Zebić pritom je “sakrio” loptu, a u prvi plan došao je Šime Tomašević, kondicijski trener. Danas je na redu teretana i nakon toga Zebić i društvo ubacit će u nižu brzinu. Slijede pripreme za subotu i utakmicu u Dugopolju koja će otkloniti i posljednje dvojbe oko početnog sastava za 24. srpnja i gostovanje u Varaždinu. Jedna dvojba već je riješena, ona u napadu budući da je Marko Gospić iz Raštana u “dotu” donio i tri žuta kartona, pa će s prvoligaškom premijerom pričekati najmanje do drugog kola kada je Zadar 31. srpnja domaćin Karlovcu. Put Varaždina neće ni Tomislav Glumac, za kojeg se na Stanovima nadaju da će se što kasnije vratiti u momčad. Naime, što duže Glumac bude izbivao iz Zadra, to će značiti da je Hrvatska reprezentacija do 19 godina na Europskom prvenstvu u Francuskoj daleko dogurala. Bez Glumca situacija u obrani je jasna, Skočibušić korektor, Puljić i Con stoperi. Šare drži lijevi, a Peraić desni bok. Jedine Zebićeve dvojbe su u sredini terena. Na zadnjem veznom Banović je ispred ostalih, a uz njega bi mogao početi Begonja, ili možda Pezo, koji je tek odradio dva treninga u novoj momčadi.
– Iako imamo igrača koji mogu igrati na zadnjem veznom tražili smo čovjeka koji će imati veće defanzivne sklonosti. Vjerujem da smo to u Pezi i dobili. On je drugačiji profil igrača od, primjerice, Marina Ljubičića koji je bio skloniji odlasku prema naprijed. Igrače koji će se iz veznog reda ubacivati u napad imamo u Ćujuriću i Mršiću i zato smatram da nam je Pezo potreban. Na zadnjem veznom treba nam čvrstine, posebno kad budemo igrali na gostovanjima – podvukao je Zebić.
 


Pokopan Mladen Bilić


Dio prve momčadi, stručni stožer i vodstvo prvoligaša sa Stanova jučer su bili na Gradskom groblju na sprovodu Mladena Bilića (57), nekadašnjeg prvotimca Zadra koji je dres momčadi sa Stanova nosio 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog stoljeća. Bilić je tijekom cijele karijere igrao za Zadar, klub koji je i nakon povlačenja s travnjaka i dalje redovito pratio.