Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Insinuacijama neće zaustaviti naše projekte

13.07.2011. 22:00
Insinuacijama neće zaustaviti naše projekte


Vrsi i Poljica mogu se pohvaliti dvjema ambulantama, stalnim liječnikom, suvremenom ljekarnom, uređenom obalom, sve većim brojem turista te infrastrukturom koja je dovedena u dobro stanje
Polaganjem vijenaca na grob poginulog hrvatskog branitelja, Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, prigodnim domjenkom i zabavnim programom do kasnih sati jučer je proslavljen Dan općine Vrsi, peti po redu, kako su čelnici ponosno istaknuli.
– Dan općine prigoda je za iznošenje svega onoga što smo u godini iza nas postigli te svega onoga što u buduće planiramo realizirati. Vrsi i Poljica propustili su 15 godina rada koje nije lako nadoknaditi, ali mi vjerujemo da ćemo u ovom sastavu to uspjeti. Napominjem kako je u općini Vrsi, kao i u Zadarskoj županiji, HDZ vodeća snaga. Imamo načelnika i zamjenika načelnika te osam od ukupno 11 vijećnika. Dakle, imamo stabilnu političku situaciju, a to je preduvjet uspješnog rada i napretka – nakon čestitki za Dan općine mještanima Vrsi i Poljica rekla je Sandra Vukić, načelnica Općine Vrsi. Napomenuvši kako Vrsi i Poljica imaju sve sadržaje koji su potrebni jednom mjestu Vukić je istaknula da se ova dva mjesta mogu pohvaliti dvjema ambulantama, stalnim liječnikom, suvremenom ljekarnom, uređenom obalom, sve većim brojem turista te infrastrukturom koja je dovedena u dobro stanje.
Niz realiziranih projekata
– Ove godine radili smo na uređenju infrastrukture; izmjeni vodovodnih cijevi u Vrsima, asfaltiranju nerazvrstanih cesta u Vrsima i Poljicima, izgradili smo dječje igralište i dio šetnice na području Vrsi-Mulo što namjeravamo i nadalje nastaviti – naglasila je Vukić najavivši kako je do sljedeće turističke sezone u planu izgradnja poslovne zgrade Turističke zajednice i informativnog centra s multimedijalnom dvoranom te tržnice na području Vrsi-Mulo jer čelništvo Općine budućnost cijelog kraja vidi u turizmu i ekološkoj proizvodnji hrane. Vukić se posebno pohvalila gradnjom tijekom protekle godine unatoč recesiji te činjenicom da Općina Vrsi nema kreditnih zaduženja.
– Općina Vrsi na vrijeme podmiruje svoje obveze, uspješno smo proveli kako planirane infrastrukturalne projekte, tako i projekte iz područja socijalne skrbi, poticaja za mlade, iz područja športa, kulture, a izrađen je i dio prostorno-planske dokumentacije, dok je dio u pripremi – rekla je Vukić, dodavši kako je Općina tijekom prošle godine stipendirala učenike i studente, sufinancirala prijevoz učenika srednjih škola, financijski pomagala potrebite, a u svom je obraćanju sumještanima i biračima kritizirala rad trojice oporbenih vijećnika. I Vukić i predsjednik vrškog Vijeća Marijo Radobuljac optužili su oporbu za podmetanja i “tužbe protiv svega što se gradi i radi u općini i na dobrobit njezinih mještana”.
Oporbi javna “prodika”
– Zamislite, te osobe koje u svom životu ništa na pošten način nisu napravile, tužile su Općinu za bespravnu gradnju mrtvačnice koju su mještani započeli još prije 40 godina i lani dovršili. Najnovija podvala su glasine koje uokolo šire da načelnica bojkotira skoro besplatan projekt – donaciju Europske unije – rekao je Radobuljac, a sama načelnica nadovezala se na njegov govor te je istaknula:
– Teškoće su nam stvarali oni koji su htjeli biti povlašteni jer su to i naučili u prošlim vremenima. Nastojali su i nastoje raznim podvalama i insinuacijama zaustaviti započete projekte. U ovom svečanom danu nisu dostojni da ih se spominje, ali zbog objektivnijeg informiranja javnosti i vas prisutnih iznijet ću osvrt na neistine koje se odnose na kapitalni projekt sustava odvodnje Nin-Privlaka-Vrsi – najavila je Vukić te objasnila kako taj projekt nije transparentan, kako mu se ne zna konačna cijena, cijena održavanja, a osim toga ne želi djecu i unučad svojih sumještana vezivati i opterećivati kreditima. Napomenula je, međutim, kako će ipak odluku o tom projektu donijeti mještani među kojima planira provesti referendum po tom pitanju.
Vukić se pohvalila i napretkom projekta poslovne zone Duševića mlin te brojnim drugim planovima oko uređenja obale, izgradnje vatrogasnog doma i slično.
 


Politička “elita” zaobišla Vrsi


Iako se na proslavi Dana općine Vrsi očekivala cijela svita iz redova HDZ-a među kojima i ministar Božidar Kalmeta te predstavnici županijske vlasti, na jučerašnjoj proslavi pojavila se tek županova izaslanica Marina Vuković Dujmović, koja je nazočnima osim čestitki uputila i želje uspjehe u realizaciji budućih projekata.