Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Koja je uloga anđela?

13.07.2011. 22:00
Koja je uloga anđela?


U subotu ljubitelje  kulture očekuje prava poslastica – premijera predstave  Dragon teatra iz Zadra  “Anđeli Babilona” prema tekstu suvremenog hrvatskog pisca Mate Matišića. Predstava  će se održati u 21.30 na pravoj  ljetnoj pozornici u atriju  Kneževe palače u Zadru. Uz,  zadarskoj publici poznate  glumce amatere Milana  Miočića Stošića, Mimija Zadarskog  i Mira Pucara, kao  gosti predstave glumit će i dvoje mladih profesionalnih glumaca iz Zagreba Marija Kolb i  Matija Kezele koji u ovom  projektu također rade volonterski kao i njihove kolege  amateri.
– Matiju i mene privukao je  komad koji smo počeli raditi  još na Akademiji s profesorom  Svibenom, no kako ga nikad  nismo dovršili bili smo presretni s ponudom upravo zbog  te ranije veze s komadom.  Pohvalila bih i naše kolege  glumce amatere  koji su nas  izvrsno prihvatili. Neki od njih  imaju više glumačkog staža nego ja godina i iznimna je čast  raditi s njima, oni u sebi nose  iskrenu ljubav prema kazalištu  koja se ponekad kod profesionalaca izgubi, no oni zaista  glume iz srca, rekla je Marija  Kolb koja u predstavi glumi  Gradonačelnikovu ženu,  Anđela br. 2 i Doktoricu.
Predstava “Anđeli Babilona”, osim u subotu, igrat će se  i 17. i 24. srpnja te još nekoliko  puta u kolovozu. Zahvaljujući  suvremenosti i ironiji specifičnoj za oca Cince i Marinka  kojih se sjećamo iz filma “Kad  mrtvi zapjevaju” zainteresirane publike sigurno neće nedostajati.
– Mate Matišić pogodio je u  srž suvremenog komada, a  može se povući i jako puno  paralela s trenutnim stanjem u  državi. Maja je odabrala  odličan komad za ovo vrijeme,  ali i za ljeto, zaključila je Marija pozivajući Zadrane da u  što većem broju dođu na predstavu.