Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otac pretučenog Jure zahvalan susjedima na pomoći

13.07.2011. 22:00
Otac pretučenog Jure zahvalan susjedima na pomoći


Četvorica Roma odustala su od napada tek kada su na vrisku i zapomaganje njegove djece, sestre i supruge reagirali stanari okolnih kuća pritrčavši im u pomoć. Stoga im je otac napadnutog, Vinko Gulan, neizmjerno zahvalan
Zbog brutalnog premlaćivanja drvenim i metalnim palicama 32-godišnjeg Jure Gulana u utorak poslijepodne na cesti u Gorici policija je uhitila i na krim obradu privela trojicu muškaraca, dok je četvrti još uvijek u bijegu.
Četvorica muškaraca, inače pripadnika romske nacionalne manjine, kretala su se prometnicom u kombiju ispred Gulana koji se iz Galovca s godinu dana starijom sestrom, četverogodišnjim blizankama i trudnom suprugom uputio na kupanje u Sveti Petar. Vozeći u okvirima dozvoljene brzine Gulan je u jednom trenutku pretekao njihov kombi, a nekoliko metara dalje morao je zakočiti jer se u prometnom traku ispred njega našao motokultivator.
– Moj sin je zakočio zbog te freze, a oni su se skoro nabili na stražnji dio njegova “fiat punta” i započeli nešto dobacivati. Stao je i upitao ih u čemu je problem i što to rade. Rekao im je da su mu u autu dvoje djece i trudna supruga, ali njih to ništa nije zanimalo. Jedan ga je udario nogom u glavu, a ostala trojica odmah su mu se pridružila i sina mi napala drvenim i metalnim palicama. Jedan od njih je imao i sjekiru, ali srećom moj sin se snašao pa mu je uhvatio ruku. Da nije, ne znam kako bi sve završilo – vidno uzrujan ispričao je otac napadnutog Jure, Vinko Gulan dodavši kako mu je najteže bilo kada je vidio krv “svog najmilijeg”. Četvorica Roma odustala su od napada tek kada su na vrisku i zapomaganje njegove djece, sestre i supruge reagirali stanari okolnih kuća pritrčavši im u pomoć. Muškarci su sjeli u kombi i krenuli unatrag, a kako bi bili sigurni prije no što su se zaputili u pravcu Raštana Donjih, s kombija su skinuli registarske pločice.
– Ne mogu opisati koliko sam zahvalan mještanima Gorice i okolnih mjesta koji su pomogli mojoj djeci i u razotkrivanju ovih monstruma što su mi sina skoro ubili. Isto tako zahvalan sam i svim medijima koji su vijest o ovom slučaju objavili jer smatram da javnost treba znati što se događa. Ti Romi nemaju adresu, a borave ovdje na našem području i stvaraju nam probleme – rekao je Vinko Gulan napomenuvši kako se boji što još donosi budućnost ukoliko se mještani ne organiziraju i poduzmu nešto prije negoli bude prekasno.
Prema informacijama iz policije, trojica muškaraca u srijedu navečer još su uvijek bila na kriminalističkom istraživanju zbog osnovane sumnje da su upravo oni napadači iz kombija daruvarskih oznaka koji su u ponedjeljak oko 18 sati brutalno pretukli 32-godišnjaka iz Galovca nakon što ih je on na cesti u Gorici pretekao automobilom.
– Izrevoltirani njegovim pretjecanjem muškarci su mu najprije pokazivali srednji prst i slijedili ga, a kada je 32-godišnjak konačno zaustavio auto izašli su iz kombija i pretukli ga – izvijestila je policija nakon čijeg je dolaska na mjesto događaja 32-godišnjak kolima Hitne pomoći prevezen u zadarsku Opću bolnicu. Tamo mu je pružena liječnička pomoć, a osim masnice na oku, smrskane arkade, slomljene ruke na nekoliko mjesta Jure Gulan zadobio je brojne ozljede po cijelom tijelu zbog čega se jedva kretao.
 


Četvorica Roma napala vlasnika “Lesnine”


Jučer, nešto iza 14 sati, četvorica Roma najprije su se porječkala s vlasnikom “Lesnine”, a potom su se krenuli i fizički razračunavati s njim nakon čega je na poprište sukoba stigla policija. Četvorica napadača privedena su potom sucu za prekršaje, a kako neslužbeno doznajemo, sukob je izbio zbog nesporazuma oko prethodnog poslovnog dogovora. Romi su, naime, s vlasnikom “Lesnine” dogovorili čišćenje prostora koji je zimus izgorio u požaru u zamjenu za staro željezo, no kada su došli na posao, dogovor im nije bio po volji.