Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

ABA liga sa 14 klubova, Zadar otvara s FMP-om

13.07.2016. 22:00
ABA liga sa 14 klubova, Zadar otvara s FMP-om


a skupštini ABA lige održanoj u Budvi odlučeno je da će regionalno natjecanje u sljedećoj sezoni ipak imati 14 klubova, a ne 12 kako je prvotno bilo predviđeno. Dogodilo se to kako bi se unutra našla i ljubljanska Olimpija, koja kroz slovensko prvenstvo prošle sezone nije izborila pravo nastupa u ABA ligi. Uz nju, priključen je i treći beogradski klub – FMP. Upravo će on biti Zadrov protivnik u prvom kolu nove sezone u dvorani Krešimira Ćosića.
Mnogi još pamte dvoboj ovih protivnika u četvrtfinalu regionalne lige 2008. Zadar je, pod vodstvom Aleksandra Petrovića, u prvoj utakmici u Jazinama slavio sa 95:91 i to nakon produžetka, kojega je tricom s pola terena sa zvukom sirene izborio Pankracije Barać, autor ukupno 39 poena. FMP je u Beogradu izjednačio, a Zadar u dramatičnoj majstorici na svom terenu slavio sa 74:73, te otišao na završni turnir u Ljubljanu, gdje je u polufinalu poražen od Hemofarma.
Ove sezone u ABA ligu se vraća i slovenski prvak Helios Domžale, a prvi put će nastupiti Mornar iz Bara. Natjecanje će početi 1. listopada, a kako sada stvari stoje Zadar bi paralelno trebao igrati i prvenstvo Hrvatske.
1. kolo: Zadar – FMP, Crvena zvezda – MZT Skoplje, Cedevita – Budućnost, Mega Leks – Olimpija, Krka – Helios, Igokea – Cibona, Mornar – Partizan.
Raspored Zadra
1. kolo: Zadar – FMP
2. kolo: Budućnost – Zadar
3. kolo: Zadar – Crvena zvezda
4. kolo: Cedevita – Zadar
5. kolo: Zadar – MZT
6. kolo: Zadar – Mega Leks
7. kolo: Krka – Zadar
8. kolo: Zadar – Igokea
9. kolo: Mornar – Zadar
10. kolo: Zadar – Partizan
11. kolo: Cibona – Zadar
12. kolo: Zadar – Helios
13. kolo: Olimpija – Zadar
*U drugom dijelu igra se istim rasporedom sa zamjenom domaćinstava