Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Babić predstavlja novu taktiku “kauboja”

13.07.2016. 22:00
Babić predstavlja novu taktiku “kauboja”


Hrvatska rukometna reprezentacija danas će nakratko Zadar zamijeniti Splitom. U Spaladium areni u 20.30 sati na rasporedu je prva od dvije trening utakmice sa Švedskom koje će se odigrati unutar 48 sati. Drugi dvoboj sa Šveđanima na rasporedu je u subotu u Zadru gdje „kauboji” od 8. srpnja odrađuju treću fazu priprema za Olimpijske igre. Trenira se dva puta dnevno u dvorani Krešimira Ćosića s time da su utezi i dalje češće u rukama igrača nego lopta.
– Pripreme prolaze bez poteškoća, atmosfera je pozitivna i poticajna za rad. Igrači su vrlo disciplinirani, izvršavaju sve obveze koje stavljamo pred njih, a angažman na treninzima je i iznad onoga što smo očekivali. I dalje dosta radimo na fizičkoj spremi igrača, s time da smo počeli i s taktičkim dijelom, ali za sada dosta lagano – kaže Željko Babić, hrvatski izbornik, za kojeg su vrlo bitni dvoboji sa Šveđanima, kao i još dvije utakmice koje će u posljednjoj fazi priprema odigrati protiv Slovenije.
– Utakmice protiv Švedske su trenažnog karaktera u kojima želimo vidjeti nekoliko stvari. Naglasak će biti na igri sa sedmim igračem, što je novost za sve trenere. Imamo i 2-3 nova kretnja koja ćemo također uvježbavati, a vidjet ćemo i kakve su nam mogućnosti u obrani 6-0 nakon što smo do sada bili prepoznatljivi po 5-1.
Babić ističe da će to biti taktički nova Hrvatska.
– Svakako, bit ćemo malo drugačiji, s naglaskom na to da želimo biti bolji nego na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Trening utakmice poslužit će nam kako bismo vidjeli pravo stanje stvari. Statistički parametri koje ćemo imati nakon utakmica pokazat će jesmo li na dobrom tragu kad je riječ o promjena na kojima smo do sada radili.