Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Cvjetnom obalom trčala 282 natjecatelja

13.07.2016. 22:00
Cvjetnom obalom trčala 282 natjecatelja


U Svetom Filipu i Jakovu i Turnju održala se tradicionalna 11. atletska utrka Cvjetnom obalom koju je pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice te sponzora, organizirao Atletski klub Rogovo. Utrka se jedanaestu godinu održava u sklopu obilježavanja blagdana Gospe od Karmela.
– Filipjansku i turanjsku obalu preplavio je rekordni broj natjecatelja. Usprkos izuzetno vrućem vremenu oboren je rekord, sudjelovala su čak 282 natjecatelja, 146 djece i 136 odraslih u glavnoj utrci, kazala je Klara Eškinja Glavan, direktorica Turističke zajednice.
Iza cijelog spektakla nalazi se Jakov Baričić, veliki entuzijast i volonter koji ima iskustvo u sudjelovanju u utrkama u zemlji i inozemstvu, a najpoznatija utrka je njujorški maraton.
– Glavna utrka je i pojedinačno prvenstvo Zadarske županije na 10 kilometara. Održava se na stazi od Sv. Filip i Jakova do Turnja i natrag te dio prema Biogradu i natrag na rivu, objašnjava Baričić.
Apsolutni pobjednik je Ante Živković iz Dubrovnika s rezultatom od 36 minuta i 29 sekundi. Pola minute potom u cilj je utrčao Marijan Huzjak iz Varaždina, a za njim Nermin Okanović iz Krašnika (BiH). Najbolji rezultat od domaćih natjecatelja imao je Dragan Jurjević iz Škole trčanja iz Zadra koji je zauzeo šesto mjesto, dok je njegov “školski” kolega Darko Nešović bio jedanaesti. Prva “cvjetna” dama je Radmila Maksimović iz Šibenika koja je s rezultatom od 43 minute i jedne sekunde ciljem prošla četrnaesta.