Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Do 30. rujna Mali Arsenal postaje centar za posjetitelje

13.07.2016. 22:00
Do 30. rujna Mali Arsenal postaje centar za posjetitelje


Iako je turistička sezona, radovi na nekim objektima ne staju. Jedno od takvih aktivnih gradilišta je i Mali Arsenal, koji se obnavlja u sklopu EU projekta HERA. Planirano je osnivanje edukativno – interpretacijskog centra za posjetitelje u prostorima Malog Arsenala s temom zadarskih fortifikacija u potpunosti u skladu s HERA standardnim specifikacijama za posjetiteljske centre, kako bi u budućnosti Malom Arsenalu mogao biti dodijeljen HERA zaštitni znak za destinaciju jadranskog kulturnog turizma.
Radovi na fasadi i krovištu su završeni, a u ovom trenutku se izvode unutarnji radovi. Sve radove izvodi tvrtka Credo ing.
Izvedbeni projekt interijera Malog Arsenala te muzejski IT i multimedija dizajn u konzorciju izrađuju tvrtke AB FORUM d.o.o. i Revolucija dizajna d.o.o. što košta 585.000,00 kuna od čega je do sada isplaćeno 153.500,00 kuna. Izvedbeni projekt interijera Malog Arsenala je gotov dok su razni elementi muzejskog IT i multimedija dizajna još uvijek u produkciji. Interaktivni postav je zamišljen doživljajno, kao impresivna prostorna interaktivna instalacija koja temu, razvoj zadarskih fortifikacija, postavlja u prvi plan.
– U skladu sa spomenutim izvedbenim projektom, potpisan je novi ugovor s tvrtkom CREDO ING u iznosu od 599.679,00 kuna za radove na uređenju objekta Mali Arsenal u svrhu prenamjene prostora u multimedijalni centar za posjetitelje. U okviru predmetnih radova postavljaju se staklene plohe koje će služiti kao medij za multimedijalne projekcije, saniraju podovi objekta s postavljanjem staklenih površina za prolaznike, saniraju prostori otvora objekta i izvode drugi građevinski i pripremni radovi s ciljem privođenja objekta namjeni multimedijalnog posjetiteljskog centra. Izvođenje navedenih radova je odobreno od strane Konzervatorskog odjela u Zadru Ministarstva kulture, a radovi su počeli 6. srpnja, pojasnio je Hrvoje Grancarić, Viši stručni suradnik u Upravnom odjelu za razvoj i europske procese Zadarske županije.